OZLIJEĐENI NIKOLA

Karabatić umiruje Francuze: Neće se ponoviti Srbija!

15.01.2016 u 11:55

Bionic
Reading

Nikola Karabatić vjeruje da se Francuskoj neće dogoditi debakl na Europskom prvenstvu uoči Olimpijskih igara, nešto što su doživjeli prije četiri godine u Srbiji...

Francuska je u tri navrata osvojila Europsko rukometno prvenstvo, a ovog petka protiv Makedonije na turniru u Poljskoj započinje pohod na četvrtu krunu.

Izabranici Claudea Oneste igraju u grupi s domaćinom te Srbijom i Makedonijom. Definitivno im neće biti lako, jer su što zbog ozljeda što zbog smjene generacije znatno osabljeni, a u momčadi imaju čak šest novih malo poznatih rukometaša.

S obzirom da je u 2016. godini kruna rukometne sezone olimpijski turnir u Riju, jasno je da Europsko prvenstvo nije prvi prioritet reprezentacija. A u takvoj istoj situaciji prije četiri godine u Srbiji Francuzi su doživjeli debakl i ostali bez borbe za medalje.

'Srbija nam se neće ponoviti,' obećao je francuskoj javnosti Nikola Karabatić u intervjuu za L'Equipe, uvjeren da je ta 2012. godina bila specifična za reprezentaciju koja je prije toga u prethodne četiri sezone osvojila sve što se u rukometu može osvojiti.

Iako Nikola Karabatić nije potpuno zaliječio ozljedu prepone, nema namjere propustiti novu rukometnu smotru.

'Osjećam nelagodu, ali ozljeda je iza mene. Nadam se da sam na dobrom putu. U formi sam jer sam mnogo trenirao i nisam stao niti kad sam se ozlijedio. Želim igrati, to je jasno. Igrati ću uz bol, što je nešto što ja mogu,' kaže 31-godišnji graditelj igre koji je po mnogima trenutno najbolji rukometaš na svijetu.