FRANCUZI RAZOČARANI

Karabatić o katastrofi, Dinart o poljskom 'nožu među zubima'

20.01.2016 u 10:21

Bionic
Reading

U derbiju skupine A Poljska je pred oduševljenim navijačima u Wroclawu pobijedila Francusku 31:25, a aktualni olimpijski i svjetski prvaci priznali su da su izgubili od boljeg protivnika...

Francuska si je zakomplicirala život na Europskom prvenstvu. Porazom od Poljske dovela se u situaciju da si više ne može priušititi novi neuspjeh u drugoj fazi natjecanja ako želi igrati u polufinalu.

U derbiju skupine A Francuzi su izgubili 25:31, a uništio ih je Karol Bielecki s dvetog golova, kao i start utakmice jer su odmag na početku ušli od zaostatak od -7. Razočaranje u ekipi nakon poraza bilo je veliko.

'Poljaci su izašli na teren s nožem među zubima, nisu htjeli razočarati svoje navijače. Imali su Bieleckog koji je zabijao nevjerojatne udarce, a nije tako igrao u prvim utakmicama. Kod nas većina toga nije funkcionirala. Nije to samo do igrača, krivica je i na meni,' priznao je pomoćnik Oneste i obrambena legenda Didier Dinart.

'Opalili su nam šamar, pojeli su nas fizički. A kad počneš utakmicu kao što smo mi, ne možeš se vratiti,' dodao je Valentin Porte, a nezadovoljan je bio i Nikola Karabatić:

'Znali smo da će biti teško protiv jedne jako agresivne akipe i doživjeli smo katastrofalan start utakmice koji nas je gurnuo unazad. Kasnije smo se vratili na dva gola zaostatka, ali i dalje smo griješili. Ovo je razočaravajuće.'

Francuze u četvrtak čeka dvoboj s Bjelorusijom kojeg će vjerojatno dobiti, a onda ključna utakmica s Hrvatskom u subotu.