OPASAN U NAPADU

Kapetan Reala Sergio Ramos ispisao povijest Lige prvaka; prije njega to je uspjelo još samo jednom braniču

02.10.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Sergio Ramos (33) ispisao je dio povijesti nogometne Lige prvaka nakon što je zabio pogodak za Real u remiju svoje momčadi na Santiago Bernabeu protiv Cluba Bruggea (2:2)

Sergio Ramos je jedan od najboljih braniča svijeta, ali ovaj španjolski reprezentativac poznat je i po tome što često zna biti strijelac. Ubojit je iz prekida i nebrojeno je puta spašavao Real od poraza te mu donosio bodove.

Protiv belgijskog sastava zabio je prvi pogodak i tako potaknuo povratak svojeg kluba iz mrtvih pa se Real na kraju dokopao boda. Ramos se golom upisao i u povijesne knjige Uefe, jer je postao tek drugi branič koji je zabio pogodak u Ligi prvaka u deset različitih sezona.

To je još jedino uspjelo Barceloninom stoperu Gerardu Piqueu koji je također u tome natjecanju zabio deset različitih sezona.

  • +6
Sergio Ramos protiv Cluba Bruggea Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Podsjećamo, navijači Reala ostali su šokirani događajima u prvom poluvremenu na Santiago Bernabeuu, gdje je Club Brugge na odmor otišao s dva gola prednosti. Oba puta je strijelac bio Nigerijac Emmanuel Dennis. Prvi pogodak je postigao već u 9. minuti, a drugi u 39. minuti, nakon što je presjekao dodavanje Luke Modrića prema Sergiju Ramosu.

Kapetan Reala je u 55. minuti iz sumnjive pozicije postigao pogodak za smanjenje zaostatka. VAR je presudio da se Ramos nije nalazio u zaleđu pri ubačaju Karima Benzeme.

  • +9
Real Madrid - Club Brugge, 2. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Trideset minuta poslije Real je došao do izjednačujućeg pogotka kojemu je prethodio prekršaj kapetana Club Bruggea Ruuda Vormera za drugi žuti karton i isključenje. Iz slobodnog udarca ubacio je Toni Kroos, a sa desetak metara glavom je pogodak postigao Casemiro.