USPON

Kapetan PPD-a Zagreb Jakov Gojun oduševio izjavom nakon što je saznao protivnike u Ligi prvaka: Simpatična skupina...

01.07.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD zagreba sljedeće će sezone igrati u skupini A Lige prvaka, a suparnici će im biti Paris SG, Magdeburg, GOG Gudme, Porto, Dinamo Bukurešt, Veszprem i Wisla Plock, odlučeno je ždrijebom u Beču

U razgovoru za službene stranice kluba imena ovogodišnjih protivnika u EHF Ligi prvaka komentirali su trener Ivica Obrvan i kapetan Jakov Gojun.

'U Ligi prvaka nema lakih protivnika, ali kako smo zadnji ostali mi i Elverum nekako mi je privlačnije izgledala skupina A u kojoj smo na koncu i izvučeni. Rekao bih da je u kontekstu težine protivnika ta grupa za nijansu lakša i povoljnija za nas. Mislim da možemo biti zadovoljni ovim ždrijebom jer je veći broj, barem na papiru, kvalitetnijih ekipa ostao u grupi B. Svoju šansu vidimo protiv svakoga. Imamo ekipe poput PSG-a i Veszprema, ali i Magdeburga koji je superiorno osvojio prvenstvo Njemačke, i to su ekipe sa superbudžetima koje su izuzetno jake. S druge strane imamo protivnike koji su nešto slabiji od ovog trojca, ali sve je to uvjetno rečeno jer su i to ekipe s velikim budžetima. Sve u svemu zadovoljan sam ždrijebom. Pripremat ćemo se kao i lani maksimalno što možemo, ići u svakoj utakmici na pobjedu i nadam se imati dovoljno snage i kvalitete da osvojimo poneki bod više nego ove sezone', kazao je u razgovoru za službene stranice kluba trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.

'Odmah moram naglasiti da su u Ligi prvaka svi klubovi izuzetno kvalitetni, a da velika većina ima i ogromne budžete. Kako ja to vidim Pariz je u našoj skupini daleko najveći favorit, a s ostalima mislim da možemo igrati ravnopravno. Magdeburg je odigrao strašnu sezonu u Bundesligi i Veszprem je strahovito jak, ali moje je mišljenje da se s njima nositi možemo. Veseli me da ćemo igrati s mojim bivšim klubom PSG-om, kao i odlazak u Musin Magdeburg. Grupa je simpatična, dobra za nas i vjerujem da imamo dobre šanse ove godine. Mi moramo biti realni i ja ću vam reći kao netko tko je s Berlinom igrao Europa ligu da to nije isto kao i Liga prvaka. Tako će vjerujem i ekipama poput Wisle, GOG-a ili Magdeburga isto ovo biti jedna nepoznanica. Respektiram sve te ekipe, ali smatram da smo mi klub koji je u usponu, koji je lani pokazao da se može nositi i s većim ekipama i koji je danas jači nego što je bio prije godinu dana. Lako biti neće, ali vjerujem da možemo proći skupinu', poručio je kapetan PPD Zagreba Jakov Gojun.

Europski prvak Barcelona igrat će u skupini B s Pickom iz Szegeda, Celje PL, Kielceom, Kielom, Nantesom, Elverumom i Aalborgom.

Nova sezona Lige prvaka počet će 14. rujna, dok je završni turnir predviđen za 17. i 18. lipnja sljedeće godine u Koelnu.

Rukometašice Lokomotive će, pak, igrati u skupini B Lige prvakinja protiv Gyori ETO-a, Metza, Rapida iz Bukurešta, Budućnosti, Storhamara, Esbjerga i Kastamonu Belediye.

U skupini A će biti braniteljice naslova Vipers uz Odense, Krim, Bietigheim, Brest, Ferencvaros, Baník Most i CSM Bukurešt.

Sezona u Ligi prvakinja počet će 10. rujna, a završni turnir u Budimpešti će se igrati 3. i 4. lipnja sljedeće godine.