srušen je rekord

Nikad u povijesti jedan klub nije imao ovoliko igrača na Svjetskom prvenstvu, a među njima je i jedan 'vatreni'

Bionic
Reading

Nogometni klub Bayern postat će prvi klub u povijesti koji će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Katru imati čak 17 svojih igrača u nacionalnim selekcijama

Bayern je tako srušio rekord Manchester Cityja koji je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imao 16 igrača u reprezentacijama.

Za njemačku reprezentaciju igrat će sedam igrača Bayerna - Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Thomas Müller, Jamal Musiala i Leroy Sane. U francuskoj reprezentaciji bit će četiri nogometaša njemačkog prvaka - Dayot Upamecano, Benjamin Pavard, Kingsley Coman i Lucas Hernandez.

Bayern će na Svjetskom prvenstvu predstavljati i Josip Stanišić (Hrvatska), Eric Maxim Choupo-Moting (Kamerun), Noussair Mazraoui (Maroko), Sadio Mane (Senegal), Matthijs de Ligt​​​​​​​ (Nizozemska) i Alfonso Davis (Kanada).

Dodajmo i to kako Manchester City i sada ima 16 igrača na SP-u, kao i Barcelona, dok je iza njih katarski Al-Sadd s 15 igrača, od kojih 13 nastupa za reprezentaciju domaćina. Nakon njih su tu još Manchester United s 14 te Real Madrid s 13 igrača.

SP će se održati od 20. studenog do 18. prosinca u Katru.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal