mauresmo se povukla

Kaos u francuskoj Davis Cup reprezentaciji nakon bolnog poraza od Hrvatske

06.12.2018 u 19:00

Bionic
Reading

Iako je Yannicka Noaha na klupi francuske Davis Cup reprezentacije trebala zamijeniti Amelie Mauresmo, ona je to na kraju ipak odbila pa je ove godine u finalu poražena izabrana vrsta ponovo u potrazi za izbornikom/icom...

Francuska je ostala bez izbornika nakon što je odlučeno da Noah neće voditi reprezentaciju koja je izgubila u finalu Davis Cupa od Hrvatske i sljedeće sezone.

  • +20
Davis Cup, finale, Lucas Pouille - Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako je već bilo određeno da će tu funkciju preuzeti bivša Fed Cup izbornica Amelie Mauresmo i postati prva žena na čelu francuske Davis Cup reprezentacije u povijesti, to se ipak neće dogoditi.

Naime, odlučila je bivša prva igračica svijeta uz ulogu vođe reprezentacije postati i trenerica Lucasa Pouillea, darovitog 24-godišnjeg momka koji je doduše izgubio ključni meč protiv Marina Čilića u Lilleu pa kasnije emocionalno slomljen plakao.

Nije se to svidjelo ostatku reprezentacije pa se Mauresmo povukla iz Davis Cupa, a da nije niti započela sa svojim radom.

Francuska je tako ostala bez izbornice i u priličnom je kaosu, ali olakotna okolnost je ta da Davis Cup mijenja svoj format. Francuzi su se kvalifikacirali na završni turnir plasmanom u finale kao i Hrvatska pa imaju punih godinu dana vremena naći novog vođu izabrane vrste...