prevladao razum

Kaos u Europi; nogometne utakmice se otkazuju u sve više zemalja!

09.02.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Utakmica 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva između Borussije Mönchengladbach i Kölna, koja je trebala biti odigrana u nedjelju s početkom u 15.30 sati, odgođena je zbog nadolazeće oluje i loše vremenske prognoze.

'Uoči i za vrijeme utakmice Njemačka meteorološka služba ne predviđa opasnost od nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali nedugo nakon završetka dvoboja oluja Sabine će proći ovim područjem i dostići vrhunac u večernjim satima. Kako navijačima ne možemo jamčiti siguran povratak, Borussia je odlučila odgoditi odigravanje utakmice, nakon konzultacija s gradskim vlastima, vatrogascima, policijom i vodstvom Njemačke nogometne lige', stoji u priopćenju na internetskom portalu Borussije iz Mönchengladbacha.

Još nije poznat novi datum odigravanja utakmice.

Iz istog razloga otkazana je i utakmica engleske Premier lige, a koju su ove nedjelje trebali igrati Manchester City i West Ham United.

Podjsetimo, utakmice belgijskog i nizozemskog nogometnog prvenstva koje su se trebale igrati u nedjelju odgođene su zbog nepovoljne vremenske prognoze.

Kako se u nedjelju očekuje nailazak oluje nazvane Chiara te se očekuju udari vjetra i jači od 120 kilometara na sat pa su tamošnji meteorološki zavodi izdali narančasto upozorenje.

'Nakon konzultacija s klubovima, lokalnim vlastima i policijom, zaključili smo kako se ne može garantirati sigurnost gledateljima i igračima zbog vremenskih neprilika koje se očekuju', objavio je Nizozemski nogometni savez.

Među odgođenim susretima u Nizozemskoj su i okršaj tradicionalnih rivala Utrechta i Ajaxa te derbi drugoplasiranog AZ Alkmaara i trećeg Feyenoorda, dok je u Belgiji odgođen susret četvrtoplasiranog Standarda i vodećeg Club Bruggea.