DIRLJIVA PRIČA

Kao beba preživio genocid u Srebrenici, sada potpisao za Barcu

11.07.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Emir Sulejmanović (18) još je neafirmirano košarkaško ime, ali riječ je o jednom od najtalentiranijih igrača u Europi u svojem uzrastu. Životna priča mlade nade iz BiH nevjerojatna je

Prije 18 godina (11. srpnja) počeo je masakr u Srebrenici u kojem je život izgubilo 8.373 muslimanskih bošnjaka. Za vrijeme strašnog genocida koji je šokirao svijet, 13. srpnja u šumama u okolici grada, rodio se Emir Sulejmanović.

Dijete je preživjelo etničko čišćenje te se razvilo u košarkaša visokog 204 centimetra koji je privukao pažnju brojnih europskih klubova. Najupornija je bila Barcelona.


Dogovor između budućeg reprezentativca BiH i katalonskog diva pao je točno na dan kada su počeli stravični zločini u Srebrenici (1995.), a nekoliko dana kasnije ugovor će biti službeno potpisan.

Prema njemu će Sulejmanović nositi dres Barcelone tri godine uz mogućnost produljenja na još dvije sezone. Prije odlaska u Španjolsku, Sulejmanović je igrao za Union Olimpiju, a novog poslodavca je impresionirao u siječnju kada je bio MVP Eurolige za juniore.

Sulejmanović je veliki talent