NAKON ŽETVE ODLIČJA

Kanuisti jurili kući kako bi Lepan na vrijeme stigao na posao

05.07.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Na Svjetskom divljevodaškom prvenstvu u Francuskoj hrvatski kanuisti doista su se iskazali. U spustu, u klasičnoj utrci, osvojili su dvije zlatne medalje: Emil Milihram bio je prvi u pojedinačnoj, a uvježbani trio Milihram-Gojić-Lepan bio je najbrži i u momčadskoj vožnji

U sprintu Igor Gojić osvojio je srebro, a Emil Milihram broncu. Istodobno, u momčadskoj vožnji Milhram, Gojić i Lepan osvojili su srebrno odličje u sprintu.

Riječ je o pravom pothvatu izabranika trenera Tomislava Crnkovića. Kanuistima su na uspjehu čestitali predsjednici Hrvatskog i Zagrebačkog kajakaškog saveza Petar Lovrić i Krešimir Beg te Zoran Kovačević uime Branimira Bašića, predsjednika Zagrebačkog sportskog saveza.

Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatskog i Europskog kajakaškog saveza, prisjetio se 1986. i plana Končarova trenera Dubravka Matakovića, koji je nagovijestio kanuistički bum devedesetih. I, gle čuda, uslijediše uspjesi Tomislava Crnkovića, Željka Petrića i Tomislava Hohnjeca. Zoran Kovačević podsjetio je kako su Tomislav Crnković 1991. i Tomislav Hohnjec 2004. bili sportaši grada Zagreba.

Tomislav Crnković, nekadašnji višestruki svjetski prvak, a danas reprezentativni trener i tajnik Zagrebačkog kajakaškog saveza, založio se za jednakopravan položaj neolimpijskog sporta (kajakaštva na dviljim vodama u spustu i sprintu) s ostalim sportovima.

Jer, već više od dva desetljeća hrvatski reprezentativci u spustu i sprintu zauzimaju mjesta u svjetskom vrhu.

Ilustracije radi, neposredno nakon završetka Svjetskog prvenstva u Francuskoj, kanuisti su sjeli u kombi i krenuli kući kako bi Tomislav Lepan, član pobjedničke momčadi i zagrebačkog Končara, na vrijeme stigao na posao.

Valja li još dodati: sa zlatnom momčadskom medaljom u spustu u džepu.

Zbog zauzetosti na radnom mjestu, Lepan nije bio nazočan na prigodnoj svečanosti koju su u čast svjetskih asova organizirali kajakaški dužnosnici.