milanov prokret

Kamere snimile kako je Juventusov golman provocirao Antu Rebića; sve to dodatno je motiviralo hrvatskog reprezentativca

10.07.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Još se uvijek ne stišavaju dojmovi nakon dvoboja talijanskog prvenstva u kojem je Milan nadoknadio 0:2 protiv Juventusa i stigao do pobjede 4:2. Uz velike pohvale hrvatskom ofenzivcu Anti Rebiću

Podsjetimo, Juventus je na San Siru poveo u drugom poluvremenu, golovima Rabiota i Crisitana Ronalda.

Bilo je to u 53. iminuti, kada su gosti, što potvrđuje i bahati pristup poljskog golmana Wojciecha Szczesnyja, bili uvjereni da je stvar gotova i pitanje pobjednika odlučeno.

Szczesny je u tom trenutku poručio Anti Rebiću: 'Gubite 2:0, nemoj glumatati', jer Rebić je u jednom trenutku pokušao iznuditi kazneni udarac.

No, nije ga izborio tada ali je u 62. minuti, kada je prsima usmjerio loptu prema suigraču, ali je Bonucci loptu zaustavio rukom, nakon čega je Ibrahimović iskoristio kazneni udarac i smanjio na 1:2.

Četiri minute kasnije Kessié je izjednačio na 2:2, a potpuni preokret stigao je u 67. minuti, kada se Rebić sjurio prema 16-ercu gostiju. Rugani ga je uspio zaustaviti, ali Rebić je petom produžio loptu u for Rafaelu Leaou koji je pogodio za 3:2.

Točku na 'i' velike partije, Rebić je stavio u 80. minuti, kada je nakon velike pogreške Alexa Sandra, još bolje iskoristio Bonaventurino dodavanje i zabio za konačnih 4:2.

  • +13
AC Milan - Juventus, Serie A, 7.7.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia