PREDSJEDNIK MAČEVALAČKOG SAVEZA ZAGREBA

Kallay tuži olimpijca Bojana Jovanovića radi klevete

14.05.2013 u 15:36

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski mačevalac i olimpijac Bojan Jovanović za medije progovorio o teškom stanju u tom sportu te osobnim problemima na koje je naišao prvo se oglasio predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza koji je zatražio demanti, a nakon njega i predsjednik Mačevalačkog saveza Zagreba Marko Kallay koji je pokrenuo protiv Jovanovića kazneni postupak radi klevete te parnični postupak radi naknade štete

G. Kallay je mišljenja kako je spomenuti intervju s Jovanovićem koji je objavljen na tportalu - prepun neistina pa je stoga odlučio reagirati dopisom koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani sportaši i sportašice,
Poštovani sportski djelatnici i čitatelji,

Neugodno sam iznenađen navodima g. Bojana Jovanovića iz teksta od dana 26.04.2013. godine – hrvatskog reprezentativca u mačevanju i olimpijca iz Londona – kada isti između ostaloga tvrdi da ga je,“…iz njegovog zagrebačkog kluba protjerao čelni čovjek zagrebačkog mačevalačkog saveza Marko Kallay…“, te je dodao da je „…imao želju baviti se trenerskim poslom, ali je redom nalazio na zatvorena vrata…“. G. Bojan Jovanović nadalje navodi da su mu „…ponuđeni smiješni uvjeti koji u biti nisu bili službeni uvjeti…“. Ističemo da je krajnje neprimjeren komentar Vašeg portala kada navodi da je „…Jovanović jedan od mnogih sportaša koji očito zbog sitnih interesa nije dobio pravu priliku da svoje bogato znanje prenosi na mlade zagrebačke nade koje dolaze…“, te da „…ovakvi primjeri dovoljno govore o nekim ljudima koji vuku ključne poteze u zagrebačkom sportu…“, a sve s komentarom Vašeg uvaženog portala „…tužno i žalosno…“.

Sve navedeno nije točno i istinito, a što ću dokazati u odgovarajućim postupcima pred nadležnim sudovima, pa stoga ne namjeravam zamarati čitateljstvo svime što ukazuje na to da sam ja osobno i Mačevalački savez Zagreba koji vodim kao predsjednik učinili sve razumno moguće u financijskim okvirima koji su nam stajali na raspolaganju da se g. Bojanu Jovanoviću omogući da na željeni način nastavi baviti se mačevanjem u Gradu Zagrebu. Sve naše napore g. Bojan Jovanović prešućuje. Na žalost, ovime moram potvrditi da sam dana 28.04.2013. godine opunomoćio odvjetnike iz Odvjetničkog ureda GUGIĆ & KOVAČIĆ sa sjedištem u Zagrebu, a kako bi žurno pokrenuli kazneni postupak protiv g. Bojana Jovanovića radi klevete, kao i odgovarajući parnični postupak radi naknade štete koja mi je prouzročena njegovim gore navedenim neistinitim izjavama. Cjelokupan iznos koji ću primiti na ime naknade štete od g. Bojana Jovanovića donirat ću Mačevalačkom savezu Zagreba, i to za razvoj programa perspektivnih sportaša do 14 godina.

Posebno me žalosti što je g. Bojan Jovanović kao sportaš velikog ugleda svoje izjave dao u kontekstu sukoba Zagrebačkog športskog saveza s jedne strane i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba s druge strane. Pa ipak, sve to ne čudi previše jer sam već duže vrijeme izložen raznim pritiscima/anonimnom prokazivanju i sl., a sve radi dužnosti koje obnašam u zagrebačkom sportu – obnašam dužnosti Predsjednika Mačevalačkog saveza Zagreba i zamjenika Predsjednika Nadzornog odbora Zagrebačkog športskog saveza. Sve navedeno, pa tako i korištenje sportaša i sporta, između ostaloga, u predizborne svrhe, i to prema mojem skromnom mišljenju, nije dobro za zagrebački šport.

Siguran sam da će vrijeme koje dolazi pokazati što je istina glede svega navedenoga, a sve s nadom da će se sportom u budućnosti baviti, koliko je to god moguće, sportaši i sportski djelatnici.

Uz sportski pozdrav,
Marko Kallay, dipl.iur.
257986,258483,257717,250798