SP U RUKOMETU

[VIDEO] Kalkulacije oko četvrtfinala su u sferi znanstvene fantastike, ali je zato put do 9. mjesta i vjerojatnih kvalifikacija za OI vrlo jednostavan

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 22.01.2023 18:46
  • Objavljeno 22.01.2023 u 15:35
Bionic
Reading

Belgija je prošlost, a pred hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom susret protiv Bahreina. Teoretski, Hrvatska je još uvijek u igri za četvrtfinale, ali realnost govori da je to teško ostvarivo, ali je deveto mjesto i nada za kvalifikacije za Olimpijske igre itekako dohvatljivo

Naša reprezentacija bi trebala dobiti Bahrein (ponedjeljak, 18 sati) s 22 i više pogodaka razlike, a Egipat pobijediti Dansku. U to je teško povjerovati, ali dok postoji nada, Hrvatska će dati sve od sebe da to eventualno i ostvari.

Bahrein je reprezentacija koja je bila u četvrtfinalu Olimpijskih igara, finalu Azijskih igara prošle godine i treba je ozbiljno uzeti. Na ovom Svjetskom prvenstvu su najprije odigrali neodlučeno s Tunisom 27:27. Zatim su “stradali“ protiv Danske 36:21 pa pobjedom protiv Belgije osigurali drugi krug. Zatim su dobili i SAD 32:27, da bi u posljednjem nastupu dosta namučili Egipat, od kojega su na kraju izgubili 26:22.

  • +79
Hrvatska - Danska, SP rukomet, 19.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Već nekoliko godina vodi ih Islanđanin Arona Kristjansson. Pomak u njihovoj igri lako je uočljiv. Igraju brz, moderan rukomet, s mnogo agresivnosti. Možda još nemaju vrhunsku klasu, ali bilo kakvo opuštanje suparnika vješto kažnjavaju.

Ali Muhamed je odličan vratar s 51 obranom do sada na turniru. Kao i većina igrača dolazi iz bahreinskog kluba Al-Najma. Ima više od 230 nastupa za reprezentaciju.

Vrlo važan igrač te reprezentacije je kapetan Mohamed Mohamed. Također je član Al-Najma. Igra na poziciji srednjeg vanjskog. Odličan u igri jedan na jedan. Nema visinu, ali jako dobro čita suparničku obranu i izvrsno razigrava svoje suigrače. S 20 pogodaka treći je strijelac ekipe na ovom prvenstvu. Do njega na lijevoj strani je još jedan igrač istog imena i prezimena. Mohamed Mohamed je igrač saudijskog kluba Kahaleej. Do sada je vjerovali ili ne, odigrao 454 susreta za reprezentaciju. S 24 pogotka u Švedskoj prvi je strijelac ekipe, a ukupno je u karijeri zabio 1157 pogodaka.

Na desnoj strani. Bahrein ima Ali Ali Merzu. I on je jako okomit u igri. Vrlo hrabar, premda nije visok, ide svom snagom na suparničke obrane. Do sada je imao realizaciju 21 pogodak od 36 pokušaja. I na kraju vrijedi spomenuti i desno krilo Ahmeda Fahdula koji je član Al- Shababa. Sa 74 posto učinkovitosti, on je jedan od najboljih u bahreinskim redovima.

S Bahreinom smo podsjećamo, igrali na prošlom svjetskom prvenstvu u Egiptu. I dobili ih u drugom krugu 28:18. U Njemačkoj/Danskoj 2019. godine bili su naši rukometaši još uvjerljiviji. Tada su slavili 32:20. Ne sumnjamo da će se taj niz nastaviti i u Malmou, piše Hrvatski rukometni savez.

Istovremeno, računica oko devetog mjesta, koje bi u realnom raspletu ovog svjetskog te predstojećih prvenstava Afrike i Europe, mogl0 biti dovoljno za plasmanu kvalifikacije za Olimpijske igre je jednostavnija.

U svim skupinama trećeplasirana momčad može imati maksimalno šest bodova, dok bi Hrvatska bilo kojom pobjedom protiv Bahreina stigla do sedam bodova i tako kao najbolje trećeplasirana reprezentacija po skupinama osvojila deveto mjesto. 

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal