bravo za sosu

Kakvu je ulogu u dramatičnoj pobjedi Švaba imao mladi hrvatski reprezentativac, najbolje govore ocjene, ali i ovo priznanje

07.12.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa i član povratnika u njemačku Bundesligu, Stuttgarta, odigrao je još jednu odličnu utakmicu i pomogao mu da stigne do gostujuće pobjede (2:1) kod Werdera

U velikoj drami i dramatičnoj završnici Stuttgart je stigao do pobjede kod Werdera u Bremenu. Sretnik za goste bio je igrač iz Konga Silas Wamangituka, koji je zabio oba gola. Prvog u 30. minuti iz penala, a drugog u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Dvije minute kasnije, Selke je zabio za domaćine i tek ublažio poraz.

Inače, osim Wamangituki, gosti za ovu pobjedu mogu zahvaliti i našem Borni Sosi, koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu na poziciji, ovog puta, lijevog krila. Iako mu je primarna funkcija na bekovskoj poziciji, sada ga je trener Matarazzo gurnuo ipak bliže suparničkom golu.

Sosa je na Sofascoreu dobio ocjenu 7,5, što je druga najviša ocjena u redovima Stuttgarta, dok ga je Bild.de nagradio još više, uvrstivši ga u momčad kola.

Sosa, danas 22-godišnjak, je bivši igrač zagrebačkog Dinama, iz kojeg je otišao u ljeto 2018. godine u Stuttgart. Tijekom prve sezone igrao je u 12 bundesligaških utakmica.

Klub je pak ispao iz prve lige, ali Sosa nije napustio momčad, i već u prvoj sezoni, zajedno sa 'švabama' vratio se u elitni razred njemačkog nogometa. A u njemu Sosa pokazuje sav svoj potencijal.