RUDEŠ SE NE PREDAJE

Veliko pojačanje na zapadu Zagreba; stigao igrač koji ima nastupe i na SP-u

30.01.2024 u 20:54

Bionic
Reading

Posljednjeplasirana momčad SuperSport Hrvatske nogometne lige ne odustaje od borbe za osvajanje mjesta kojim bi ostala među nogometnom 'elitom'. Rudeš je u svoje redove doveo 27-godišnjeg desnog beka Frana Karačića, koji je igrao i na svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru

Objavu NK Rudeša prenosimo u cijelosti.

Ovaj 27-godišnjak, rođen u Zagrebu, ali koji je po ocu dobio pravo nastupa i za australsku reprezentaciju, te s njom igrao na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. godine, došao je u Rudeš kao slobodan igrač.

Svoj je nogometni put počeo graditi u Kustošiji, potom je preselio u Zagreb, te ga nastavio razvijati u Lokomotivi. Kratko je igrao i za Lučko, no zbog svojih kvaliteta zapeo je za oko i čelnicima Dinama, koji su ga doveli 2020. godine. Ipak, u Modrom dresu nije dobio priliku, već je ostao na posudbi u Lokomotivi, ali koja ga je uspjela dovesti do nivoa da zaigra i za najbolju australsku reprezentaciju.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Karačić se može pohvaliti i s dva nastupa na SP-u 2022. godine.

Prije toga ostvario je transfer u talijansku Bresciu, za koju je ugovorom bio vezan do srpnja 2023. godine.

Sada se priključio momčadi Davora Mladine, te vjerujemo kako će svojim znanjem i iskustvom biti od velike pomoći u borbi za ostanak među najboljim klubovima SuperSport HNL-a. Jer u nogama ima 129 nastupa u najjačem rangu hrvatskog nogometa, a tijekom karijere postigao je devet golova te upisao 19 asistencija.

Dobro došao, Fran!