TO IMA JEDINO HRVATSKA

Kakva vijest za naš rukomet; Duvnjak i Cindrić konkurencija; odlučujete i vi!

06.02.2018 u 16:08

Bionic
Reading

Pet igrača je u izboru za najboljeg svjetskog rukometaša u 2017. godini u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF), a dvojica su hrvatski reprezentativci

Novo veliko priznanje za kvalitetu hrvatskog rukometa. Naime, IHF tradicionalno bira najboljeg igrača i igračicu svijeta. Nakon glasovanja izbornika i panela stručnjaka odabrano je pet imena u muškoj i ženskoj konkurenciji za najbolje u prošloj godini.

U najužem izboru našli su se i naši Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, a konkurencija su im Norvežanin Sander Sagosen, Francuz Nikola Karabatić i Švicarac Andy Schmid. Dakle, jedino Hrvatska ima dva kandidata!

  • +14
Luka Cindrić životna priča Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Glasovati mogu navijači i predstavnici medija do 20. veljače na sljedećim poveznicama: glasovi navijača, glasovi predstavnika medija.

Inače, kod rukometaša ovu nagradu za najboljeg na svijetu od hrvatskih igrača osvajao je Ivano Balić dva puta (2003., 2006.) te Domagoj Duvnjak (2013.), a rekorder je Francuz Nikola Karabatić s tri titule.

  • +12
Domagoj Duvnjak Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dodajmo kako kod rukometašica u izboru nema naših igračica, a tu su Norvežanke Nora Mork i Stine Bredal Oftedal, Rumunjka Cristina Neagu koja je i rekorderka s tri titule najbolje, Šveđanka Isabelle Gullden i Nizozemka Nycke Groot.