MALOTKO SE NADAO

Kakva senzacija: Trećeligaš šokirao velikana i osvojio Kup!

30.05.2013 u 20:05

Bionic
Reading

Momčad Paschinga napravila je senzaciju sezone u austrijskom nogometu pobjedom u finalu kupa protiv aktualnog prvaka Austrije - bečke Austrije...

Trećeligaš je okončao sjajnu sezonu u austrijskom kupu na nevjerojatan način, slavivši u finalnoj utakmici u Beču s minimalnih 1-0. Asistent kod pogotka Daniela Sobkova u 47. minuti utakmice bio je naš 24-godišnji Ivan Kovačec, koji je zamjenjen u 70. minuti susreta. Kovačec je ove sezone u trećoj ligi postigao 10 pogodaka za Pasching, dok je u kupu postigao dva, jedan Red Bullu iz Salzburga.


U pobjedničkoj je momčadi svih 90 minuta odigrao i 35-godišnji Davorin Kablar, dok je u poraženoj 90 odradio bosansko-hercegovački nogometaš Kaja Rogulj, inače rođeni Splićanin.

Pasching je 'novi' austrijski klub osnovan 2007. godine, nakon raspada ASKÖ Paschinga, odnosno Austrije Kärntena, koji je bio stalni sudionik tamošnje Bundeslige. Međutim, nakon što su sponzori otišli, klub je proglasio bankrot i nestao sa scene. Pasching je 2007. godine krenuo ispočetka i trenutno je na pragu da osigura kvalifikacije za ulazak u drugu ligu. Vodeći je u trećoj ligi Središnje regije, no samo s bodom prednosti ispred LASK-a i utakmicom više.

Recimo i da je na putu do finala Pasching izbacio velikane austrijske Bundeslige poput Sturma iz Graza, Rapida iz Beča i Red Bulla iz Salzburga.

Austrijski kup, finale:

Austria Beč - Pasching 0-1 (Sobkova 47)