PADAJU VELIKE IZJAVE

Kakva prognoza igrača kojeg love najveći klubovi Europe! To što on misli o Hrvatskoj je zaista ludo...

10.06.2018 u 15:57

Bionic
Reading

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić bit će jedan od najtraženijih igrača u ljetnom prijelaznom roku, a uoči Svjetskog prvenstva reprezentativac BiH dao je svoju prognozu najvećeg sportskog događaja u 2018.

Pjanić ima ugovor sa 'starom damom' do lipnja 2021., ali mnogi drugi velikani rado bi ga voljeli vidjeti u svojem veznom redu. Zanimanje su pokazali Manchester City, Real Madrid, Barcelona..., a Juventus je izvijesio cijenu od 80 milijuna eura za ovog 28-godišnjaka.

I dok sa Juventusom osvaja trofeje (dvostruka kruna u Italiji ove sezone) s reprezentacijom je Pjanić doživio bolni udarac, nije se plasirao na World Cup pa će smotru najboljih reprezentacija svijeta gledati preko televizije.

Jedan od aduta novog izbornika Roberta Prosinečkog dao je intervju za Mozzart Sport u kojem se govorilo o turniru u Rusiji te o reprezentacija s prostora bivše države.

'Srbija zadnjih godina nije bila na prvenstvima, ali sada je zaslužila biti na svjetskoj smotri. Odigrala je dobre kvalifikacije, a ima i kvalitetne igrače. Cilj joj je proći grupu, no neće biti lagano. Srbija ima dobre izbornike i smatram da će znati pripremiti igrače na najbolji način. Na utakmicama svjetskih prvenstava motivacija je inače na maksimumu. Na kraju, kvaliteta će pobijediti. Nadam se da će i Srbija i Hrvatska proći fazu po skupinama', rekao je Pjanić.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Tko je favorit za naslov?

'Ja mislim da je Brazil, trenutačno igraju kvalitetan i dobar nogomet. Dosta godina nisu gdje žele biti, ali sada imaju veliku želju da se okrune titulom. Ne smijemo zaboraviti nacije kao Njemačka i Španjolska prema kojima uvijek moraš imati respekta', istaknuo je Juventusov veznjak za srpski sportski portal.

Izvor: Društvene mreže

Mišljenje o Hrvatskoj...

'Hrvatska ima fenomenalnu ekipu. Na turniru, kao autsajder, može mnogo pokazati. Ima iskusne i kvalitetne igrače. Daleko može dogurati, iako joj grupa s Argentinom i Islandom nije lagana. Vidio sam da je imala problema u kvalifikacijama s Islandom, ali Hrvatska mora proći. Kasnije, od osmine finala nadalje, s tom ekipom sve je moguće.'

Tko može iznenaditi?

'Belgija i Hrvatska mogu iznenaditi. Ja vjerujem da su to reprezentacije koje s malo sreće mogu otići do kraja.'