PRVI FINALIST EURA

Kakva drama i nastavak rukometne bajke osakaćene Njemačke

29.01.2016 u 21:48

Bionic
Reading

U prvoj polufinalnoj utakmici Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj Njemačka je nakon produžetaka svladala Norvešku 34:33 (27:27, 14:13)

Nakon nevjerojatne drame u Krakowu nastavila se njemačka bajka. Sastav koji vodi islandski stručnjak Dagur Sigurdsson stigao je zbog ozljeda na kontinentalnu smotru bez čak šest igrača iz prve sedmorke (Gensheimer, Grötzky, Weinhol, Wiencek...), no Nijemci su se i tako osakaćeni probili do svojeg trećeg finala na europskim prvenstvima.

Bio je to neizvjestan dvoboj u kojem su obje reprezentacije imale svoje sjajne trenutke, ali nitko se nije mogao odvojiti na pristojnu razliku i tako prelomiti utakmicu. Na odmor se otišlo s prednošću Njemačke 14:13.

I u nastavku je bila slična priča, velika borba za svaki gol - Norveška je bila blizu prolaska, ali je suparnik 19 sekundi prije isteka 60. minute došao do izjednačenja (27:27). U preostalom vremenu Skandinavci nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti pa je odluka pala u produžecima.

U njima su Nijemci bili bolji za taj jedan pogodak, a posljednji gol postigao je Häfner pet sekundi prije kraja.

Najbolji igrač u pobjedničkoj družini bio je Reichmann s deset golova iz isto toliko pokušaja, Kai Hafner i Julius Kuhn su dodali po pet golova dok je Andreas Wolff sakupio 10 obrana.

Kod Norvežana, kojima je ovo polufinale dosad najveći uspjeh u povijesti EP-a, Bjornsen je zabio osam golova, a vratar Erevik imao 16 obrana.