OKIDAČ OPLJAČKANI LITAVCI

Njemačka NBA zvijezda izazvala paniku; je li moguće da nosi toliko novca u svlačionicu?

08.09.2017 u 12:54

Bionic
Reading

Osim borbe za osminu finala na Europskom prvenstvu u košarci, u razmaku od svega nekoliko dana dogodile su se dvije bizarne stvari

Prvo je litavski košarkaš Donatas Motiejunas opljačkan u Tel Avivu dok je igrao utakmicu protiv Ukrajine. Iz svlačionice mu je nestalo oko šest tisuća eura, a nekim igračima ukradeni su satovi i kreditne kartice. Odmah nakon što je krađa otkrivena policija je počela istragu.

Nakon toga slična drama odvijala se u svlačionici njemačkih košarkaša kada je njihova NBA zvijezda Dennis Schröder, playmaker Atlanta Hawksa, digao sve na noge izazvavši pravu paniku jer mu je nestala torbica u kojoj se nalazilo 21.000 eura!

Odmah je počela potraga za izgubljenom torbicom i svi su bili uvjereni da ju je netko ukrao. No ubrzo je javljeno da je pronađena u autobusu kojim su košarkaši došli na utakmicu.

Kada su znatiželjni novinari upitali 24-godišnjeg Schrödera 'zašto je na utakmicu ponio toliko novca' on je iskreno odgovorio: 'Želio sam nakon utakmice sve suigrače odvesti na večeru.'

Njegova gesta mnoge je dirnula, a mladi tamnoputi playmaker, koji je najzaslužniji za to što Njemačka igra u osmini finala (protivnik im je Francuska), pokazao je da ga milijuni koje zarađuje nisu promijenili. Naime, u sezoni koja je pred nama godišnja plaća će mu biti 15,5 milijuna dolara, čime je postao jedan od najbolje plaćenih njemačkih sportaša.

  • +3
Eurobasket, skupina C: Hrvatska - Češka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA