MIJENJA MJESTO U MOMČADI

Kako će se ove rošade odraziti na Rakitićevu igru?

16.08.2013 u 15:02

Bionic
Reading

Španjolskim je novinarima trener Sevillinih nogometaša Unai Emery u četvrtak najavio definitivne rošade u momčadi na koje se odlučio

Iste su plod odlaska Alvara Negreda, Jesusa Navasa i Garyja Medela, te dolazaka ofenzivi orijentiranijih Kevina Gameira, Carlosa Bacce, Bryana Rabella i Marka Marina.

'Prošle sezone Rakitić se isprva osjećao neugodno na poziciji povučenog napadača odnosno ofenzivanoga središnjeg veznjaka, da bi je kraju priveo na senzacionalan način, s obzirom na sve golove i asistencije koje je ostvario', rekao je Sevillin trener nastavivši:

'Sada smo ga, zbog kompozicije momčadi i igrača koje imamo u njoj, odlučili vratiti na njegovu originalnu poziciju, u samoj središnjici terena'.

'Znam da će navijačima Ivan nedostajati u ulozi povučenog centarfora, jer je dokazao realizatorske sposobnosti. Izgubit ćemo vjerojatno njegov doprinos na napadačkom planu, no procijenili smo da ćemo je nadoknaditi drukčijim rasporedom igrača'.

'Nadamo se da će s takvom raznovrsnošću na kraju na dobitku biti i momčad i on'.

Rakitić je u dvije i po sezone boravka u andaluzijskom klubu skupio točno 99 nastupa u službenim utakmicama zabivši pritom 17 golova. U nedjelju bi, na otvaranju nove prvenstvene sezone protiv madridskog Atletica na Sanchez Pizjuanu, trebao upisati jubilarni stoti nastup. I to u kapetanskoj ulozi...