FA KUP

Kako će Klopp opravdati ove Alissonove greške? Brazilski golman opet je bio katastrofalan

07.01.2023 u 23:37

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola i Wolverhamptona remizirali su 2:2 na Anfieldu, u susretu 3. kola engleskog FA kupa te slijedi ponovljena utakmica.

Liverpool je bolje otvorio utakmicu, a jednu od boljih prilika na startu je imao Nizozemac Gakpo koji je u subotnjoj večeri imao premijeru za Liverpool. No, potom je uslijedila ravnopravna igra te su i gosti znali biti itekako opasni. Wolverhampton je i poveo u 26. minuti nakon grube pogreške domaćeg vratara Alissona. Brazilski golman je doslovno dodao loptu Goncalu Guedesu, a Portugalac je zabio za 1:0.

Do kraja poluvremena Liverpool je ipak izjednačio, a strijelac je u 45. minuti bio Darwin Nunez. Vrlo brzo je Liverpool i poveo, u 52. minuti za 2:1 je strijelac bio Mohamed Salah.

Ta dva pogotka potpuno su oslobodila domaće igrače koji su igrali poletno, dominantno protiv Wolverhamptona, ali su i propuštali šanse. Bili su kažnjeni u 66. minuti kada je za 2:2 zabio južnokorejski igrač Hwang Hee-Chan, s tim da je opet loše reagirao Alisson, kojem je lopta prošla kroz noge u mrežu.

Do kraja susreta je Portugalac Toti petom zabio pogodak za 3:2 Wolverhamptona, ali je pogodak poništen zbog zaleđa te je sve završilo remijem. O putniku u 4. kolu tako će odlučiti ponovljena utakmica, ali će domaćin biti Wolverhampton.

Ostatak utakmica trećeg kola igra se u nedjelju i ponedjeljak. Apsolutni derbi ove faze FA kupa je nedjeljni dvoboj na Etihadu između Manchester Cityja i Chelseaja koji se igra od 17.30 sati. Osim ponovljenih utakmica, onih koje su završile remijem, prije toga se zadnji susret 3. kola igra u ponedjeljak između Oxforda i Arsenala, vodeće momčadi Premier lige.

FA kup, 3. kolo:

Liverpool - Wolverhampton 2:2 (Nunez 45, Salah 52 / Guedes 26, Hwang Hee-Chan 66)