NEMA SE TU ŠTO DODATI...

Kakav potez hrvatskog prvoligaša prema onima koji su ispali najveći nesretnici završnice HT Prve lige; ovo se kod nas ne događa često

25.05.2021 u 17:06

Bionic
Reading

NK Varaždin je ispao u Drugu HNL, a sada je uslijedila lijepa gesta Rijeke koja je poslala pismo potpore bivšem prvoligašu iz baroknog grada

Nakon dvije sezone u elitnom razredu hrvatskog nogometa, sljedeće prvenstvo će Varaždinici provesti u društvu drugoligaša.

Podsjećamo, u ludom zadnjem kolu niži rang prijetio je i Lokomotivi i Istri 1961, a na kraju su deblji kraj izvukli igrači Varaždina. Oni su poraženi u Koprivnici od Slaven Belupo sa 1:0. Bila je to utakmica koja je trajala 115 minuta, a čak tri gol su poništena nakon VAR provjere.

Slaven je zabio u 57. minuti, no pogodak Krstanovića je poništen zbog zaleđa. U 68. je poništen i gol Varaždincima, Herrera je zabio, ali je igrao rukom. Serija poništenih golova u Koprivnici nastavila se u 82. minuti. Ponovo su zabili domaćini, no Delić je bio u zaleđu.

Ipak, u 88. minuti vidjeli smo i jedan regularan pogodak. Zvonarek je zabio za Slaven gurnuvši susjede iz Varaždina u drugu ligu.

Nakon bolnog ispadanja Varaždinu se javila Rijeka, koja je u 36. kolu bila drugačijeg raspoloženja, slavljeničkog, jer je izborila Europu.

Slaven Belupo - Varaždin 1:0, 36. kolo HT Prve lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Poštovani sportski prijatelji. Ispred cijelog kolektiva kluba ovim putem želimo Vam zahvaliti na sveukupnoj sportskoj suradnji koju smo imali. U našoj zajedničkoj suradnji, kako je naš predsjednik izjavio zaista je vladalo uzajamno razumijevanje, poštovanje s obje strane, Varaždin kao klub i mjesto gdje smo se uvijek osjećali dobrodošli', piše u pismo potpore koje potpisuje generalni direktor HNK Rijeke Luka Ivančić.

'Od sveg srca Vam želimo što skoriji povratak u 1. HNL jer klub kao što je Varaždin tu i pripada. Sigurni smo da i vjerujemo da ćete uskoro izaći još jači, stabilniji te da ćemo se radovati našim novim sportskim susretima. Nogomet, osim sportskih rezultata nosi sa sobom i nešto puno važnije a to je stvaranje prijateljstva bez obzira gdje se nalazimo i gdje igramo', dodaje se.

Lijepa gesta kakvih nema puno, jer malo tko se sjeti klubova koji završe svoj prvoligaški život...

  • +4
Slaven Belupo - Varaždin, 36. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.