DVA DANA DO ODLUKE

Kakav peh! U Beograd je trebala po medalju...

28.02.2017 u 22:29

  • +2

Andrea Ivančević

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic

Bionic
Reading

Prije nešto više od dva tjedna, na mitingu u poljskom Torunu, Andrea Ivančević pobijedila je u utrci na 60 m prepone s odličnih 7,96, što joj je bio najbolji rezultat sezone, odnosno odlična najava za Europsko dvoransko prvenstvo u Beogradu početkom ožujka.

Bio je to i osmi rezultat u svijetu ove godine. Ivančević je iza sebe ostavila dvije Amerikanke Jasmin Stowers (7,99) i Jacqueline Coward (8,00).

Međutim, zla sudbina uplela je prste i sada je vrlo neizvjestan nastup lijepe hrvatske sprinterice.

'Radi se o rupturi stražnje lože. Nije bila jako velika, međutim dovoljno da smeta pri sprintu. Dobro se oporavljam. Danas i u četvrtak imam kontrolne treninge pa ćemo odlučiti hoću li nastupiti ili ne', rekla je Ivančević za HRT.

Iza nje je polufinale Olimpijskih igara, nastup u Dijamantnoj ligi, a prošle godine rušila je i hrvatski rekord na 60 metara. Na posljednjem dvoranskom SP-u bila je četvrta iza dviju Amerikanki i Britanke, a cilj je u Beogradu dostići najvišu razinu.

'Trenirala sam za medalju, ali sad ćemo tek vidjeti hoću li otići na Europsko prvenstvo. Teško mi je reći s obzirom na ozljedu. Kad odradim još dva treninga, znat ću više', dodala je.

Dakle, upitno je hoće li Hrvatska na Euru imati sedam ili osam predstavnika. A osim Andree Ivančević, boje 'Lijepe naše' branit će Stipe Žunić i Filip Mihaljević (kugla), Ivan Horvat (skok s motkom), Ana Šimić (skok u vis), Mateo Ružić (400 m) te Ivana Lončarek i Zvonimir Ivašković (60 m s preponama).