ljubav prema reprezentaciji

Kakav fanatik! Slagao ženi da ide po cigarete pa iz Meksika otišao u Rusiju

04.07.2017 u 16:56

Bionic
Reading

Iako se nekima Kup konfederacija čini kao 'bezvezno' natjecanje kojeg navodno namjeravaju i ukinuti, ovom meksičkom navijaču svaka reprezentativna utakmica predstavlja veliko zadovoljstvo i izaziva posebne emocije

Ovih dana meksički su mediji objavili priču o hrabrom Meksikancu, izvjesnom Arturu Garciji, koji je u želji da uživo prati utakmice svoje reprezentacije na Kupu konfederacija - proputovao pola svijeta i potrošio svu ušteđevinu.

A zašto hrabrom? Jer je supruzi rekao da samo ide do trgovine kupiti cigarete.

  • +8
Kup konfederacija 2017., utakmica za 3. mjesto, Portugal - Meksiko Izvor: Reuters / Autor: SERGEI KARPUKHIN

'Rekao sam supruzi da idem u Oxxo (op.a. meksički trgovački lanac) kupiti cigarete. Ali nisam joj rekao u koju prodavaonicu', s osmijehom na licu izjavio je Garcia.

No, kako je na u šopingu bio ipak predugo, javio se supruzi i priznao joj da je otputovao u Rusiju. Međutim, ni put nije bio jednostavan.

Prvo je iz Puebla, gdje živi, stigao u rodni Monterrey te je lovio let za Njemačku. Tamo se smjestio kod sunarodnjaka, ali je doživio neugodu jer je igrajući nogomet ozlijedio Ahilovu tetivu. No, ni to ga nije zaustavilo u namjeri da otputuje u Rusiju.

Garcia je prvo gledao utakmicu protiv domaćina, Rusa u kojem su njegovi ljubimci slavili 2:1.

Potom je išao na polufinalni ogled protiv Njemačke, no iako je Meksiko poražen 4:0, ni to ga nije obeshrabrilo pa je išao na utakmicu za treće mjesto, u kojoj su pak Portugalci upisali pobjedu 2:1.

I to sve - samo zato jer voli Meksiko.