francuz ne bira sredstva

Kakav besramni pokušaj Griezmanna da Modriću otme ovu nagradu

10.10.2018 u 10:47

Bionic
Reading

Francuski nogometni magazin 'France Football', koji od 1956. godine dodjeljuje nagradu 'Zlatna lopta' za najboljeg igrača godine, u ponedjeljak je objavio imena 30 igrača koji kandidiraju za ovogodišnjeg dobitnika, a među njima su i trojica hrvatskih igrača, veznjaci Luka Modrić i Ivan Rakitić te napadač Mario Mandžukić

Naravno, među najvećim kandidatima za osvajanje ovog prestižnog trofeja naš je Luka Modrić, koji je ove godine već primio tri iznimna priznanja - za najboljeg igrača svjetskog prvenstva, najboljeg igrača Europe po izboru Uefe i Fifino priznanje za najboljeg igrača svijeta.

Inače, izbor France Footbala održat će se 3. prosinca i do tada možemo čekivati još ovakvih izjava.

Naime, Modriću se kao glavni konkurenti nameću Cristiano Ronaldo ali i igrači francuske reprezentacije koja je u Rusiji osvojila naslov svjetskog prvaka, napadači Atletica iz Madrida i Paris SG-a Antoine Griezmann odnosno Kylian Mbappe.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No, za razliku od Portugalca, njihove izglede mnogi vide tek u promilima. Međutim, to očito ne smeta Griezmannu, koji je putem lista koji organizira ovu akciju, poručio.

'Najbolji igrač svijeta mora biti iz najbolje momčadi svijeta', aludirajući na naslov svjetskog prvaka kojeg je osvojio upravo on s Francuskom.

'Ta nagrada je san. Od toga nema više. A kroz povijest dobivali su je najbolji od najboljih i zato mislim da samo Francuz ove godine mora dobiti Zlatnu loptu. Prvaci smo svijeta i logično je da igrač iz najbolje ekipe na svijetu bude najbolji na svijetu. Barem ja tako razmišljam', rekao je Griezmann za France Football i jasno sugeriravši članovi žirija za koga moraju glasati.

No, bez obzira na njegove želje, dojma smo da je Modrić ipak prvi favorit i da će još jednom ove godine dobiti nagradu za sve učinjeno.