PONOVLJENA POVIJEST

Kada ode Halilović, hoće li ove pogreške ponoviti Mamići!?

18.03.2014 u 13:40

Bionic
Reading

Sasvim je jasno da će na kraju sezone Alen Halilović, jedan od igrača koji u Dinamu čine razliku, otići u Barcelonu. Kako se spekulira, otići će još i neki, a Dinamo i braća Mamić mogli bi se ponovo školovati na istom gradivu

Kako sada stvari stoje, s obzirom na spekulacije i medijske napise, Dinamo bi mogao ući u sljedeću sezonu slično kao i u mnoge do sada – s velikim očekivanjima i riječima, a s premalo odrađenog posla.

Tako je korisnik Mac316, s portala Tribina.hr, OVDJE prvo napisao kako smatra da bi Mamići trebali odraditi posao, a onda sam spekulirao kako će Dinamo ući u sljedeću sezonu:

Dinamo

bi mogao u sljedeću sezonu ući i jači nego što je bio ove godine, a da se to ostvari, potrebno je povući neke dobre poteze, koji su objašnjeni OVDJE.

Golman
Poneseni Ježininim nastupima u našoj oskudnoj ligi Dinamo i Mamići će ga proglasiti Dinamovim golmanom za sljedećih 10 godina (zvuči poznato?) i dati mu puno povjerenje kao prvom golmanu kluba. Neće se kupovati jače vratarsko ime, nego će se Ježini priključiti neki mladac iz kluba ili neki mladi golman iz naše lige kojeg pokupe usput.

Nakon prvih ozbiljnijih nastupa u Europi i ponekog gola za koji će javnost procijeniti da je 'morao obraniti', povjerenje u Ježinu će biti poljuljano, a taman negdje u 9. mjesecu, nakon isteka prijelaznog roka, Ježina će negdje generalno kiksati i zauvijek zapečatiti svoju sudbinu u Maksimiru. Nakon toga, taj friški mladac s klupe će biti instaliran na gol i on će postati Dinamov golman za sljedećih 10 godina.

Obrana

Tribina.hr

je community portal koji okuplja sve zaljubljenike u nogomet i sport koji su tražili mjesto na kojem bi mogli izraziti svoje mišljenje. U svojim analizama članovi communityja pišu o svim nogometnim i ponekim sportskim aktualnostima, uz kritički osvrt i jedinstveni pogled na događanja. Druge poglede o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Neće se kupiti stoperi jer će uprava uvjeravati da će i Addy i Taravel biti fit, što će se brzo pokazati netočnim. Sav teret obrane past će na starog Šimunića i premladog Šimunovića, a mijenjat će ih Jerko Leko koji će tako dobiti još jednu poziciju u biografiji. Nakon što se tako u Europi doživi poneki kiks, posegnut će se za brzinskim rješenjem dovođenja nekog boljeg stopera iz naše lige ili ad hoc povratak nekog našeg igrača koji neće proći pripreme i koji neće biti u formi.

Oprostit će se s Limom, ali će ostaviti Pinta koji će i dalje pokazivati prosječne partije, da bi nakon prve smjene trenera, koja će se neminovno dogoditi Pinto upao u konflikte s novim trenerom, zatražio transfer i otišao iz kluba na štetu Dinama koji će mu morati isplatiti barem dio ugovora. Bit će premalo vremena za reakciju na tržištu i dovest će se neuigrane mladiće iz Lokomotive Gorupca i Musu koji se neće stići ni snaći, a Dinamo će već ispasti iz Europe.


Vezni red
Klub će tvrditi da je Cleyton pokazao znanje i da mu samo trebaju dobre pripreme. Nakon priprema koje će Cleyton provesti većinom ozlijeđen, on neće biti spreman i bit će igrač manje na terenu. Prodat će se Ademi i Brozović jer će doći ponude koje 'izuvaju iz cipela', a zamjene će im biti Pavičić, koji cijelo proljeće neće dobiti ni pola sata igre, i ostatak već postojećih igrača za koje će Mamići tvrditi da su najbolji vezni red u državi.

Dinamov dvojac na vrhu MAXtv Prve lige (portal Tribina.hr)

Klub će dovesti Pjacu kao zamjenu za Halilovića, ali će on dobivati minimalnu minutažu jer će se prednost davati već prožvakanim Antoliću, Husejinoviću i Pamiću. Rezultat će biti da Dinamo igra sporo i predvidljivo, dovoljno za lako kročiti našom ligom, ali presporo za biti konkurentan u Europi. Cijelo ljeto Dinamo će flertovati s Anasom Sharbinijem, ali Mamić se neće odlučiti na kupnju jer će doći do 'problema s ugovorima'. Nakon toga Mamić će izmisliti nekog novog Brazilca anonimusa za kojeg će tvrditi da je 'space shuttle' za Sharbinija, a taj će jesen provesti ozlijeđen, dok će Anas u dresu Rijeke biti najbolji igrač lige.

Napad
Mamić će pod isprikom da Fernandes želi otići pustiti najboljeg igrača da ode. Soudani će dobiti 'nemoralnu' ponudu koja će biti odbijena iz prve, ali nakon posrtaja u Europi koji je siguran bez Halilovića, Fernandesa i pravih stopera, ipak će se klub predomisliti i Soudani odlazi. Umjesto njega će se kupiti neki stranac tipa Diddy Guela za kojeg nitko nikad nije čuo, ali će se tvrditi da je 'čudo'. Napad za sezonu će činiti Čop - Pjaca iMišić, ali to neće biti efektivno bez individualnih klasa koje čine razliku kao Junior i Soudani. Čopu će vrijednost rapidno padati i uskoro će ga nemoguće biti prodati i za 'kikiriki' pa će postat će novi Rukavina.'

Koliko će se ove spekulacije pokazati kao proročanstvo ili tek puste tlapnje, otkriti će vrijeme. Ali dojam ostaje da smo sličan film već gledali…