KLADITE SE PAMETNO

Kada igra Reading mreže ne miruju

30.01.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Reading igra kao preporođen. Nakon poraza od Tottenhama na Novu godinu (3:1) momčad Briana McDermotta zabilježila je četiri uzastopne pobjede. Dva puta su slavili u FA kupu, prvo protiv Crawleyja (3:1), a potom protiv Sheffielda u posljednjoj utakmici 4:0

One 'važnije' pobjede su u prvenstvu jer Reading se trudi izaći iz opasne zone i pokušavaju spasiti sezonu što ranije. Ako ovako nastave, ne vidimo načina da ispadnu iz lige. No večeras će imati težak zadatak, svaka im čast na pobjedama kontra Newcastle i WBA ali Chelsea je ipak nešto drugo. Ako i večeras sastav Briana McDermotta pokaže dobru igru i uzme barem bod ili sva tri tada će to uistinu biti znak jako dobre forme i povratka Readinga iz kluba otpisanih.

'Pred nama je velika utakmica, dolazi nam Chelsea i mislim da će naši gledatelji uživati u ovom susretu', rekao je za početak McDermott

'Mi smo u dobroj formi to moram priznati. Igrači rade vrhunski na treninzima pa se to odražava i na našim utakmicama. Sad ćemo zaigrati bez pritiska jer nemamo što izgubiti protiv njih. Ako damo sve od sebe i odradimo onako kako smo se i pripremali, tada možemo i mi do pozitivnog rezultata', zaključio je šef Readinga.

Reading će u ovom susretu biti bez vratara McCarthyja i napadača Robertsa. Svi ostali su zdravi i spremni za nastup. Pojačanje Carrico će najvjerojatnije preskočiti ovu utakmicu jer još nije spreman za ulazak u momčad.

Chelsea nije uspio pobijediti Brentforda u FA kupu. Nakon što ih je premijerligaš Swansea izbacio iz polufinala Liga kupa, sad su bili na rubu ispadanja i iz FA kupa, jedine prilike za ovogodišnji domaći trofej.

No, zaostatak od 2:1 poništio je Torres na asistenciju Dembe Ba i uzvrat će se igrati na Stamford Bridgeu gdje će Chelsea pokušati izboriti četvrtfinale ovog najstarijeg natjecanja na Otoku. Rafa Benitez je i prije te utakmice govorio kako mu je momčad 'prazna' i da su igrači već sad odigrali previše utakmica i kako ih stiže umor. Pokazalo se točnim, jer dosta igrača Chelsea izgledalo je 'iscijeđeno' protiv Brentforda, a koliko su se uspjeli oporaviti fizički i mentalno vidjet ćemo večeras.

'Rekao sam kako mi je momčad umorna, a to se sad pokazalo točnim i umalo kobnim po nas. Dosta igrača je odigralo preko 35 utakmica do sada i to je preveliki broj. Idemo na ovo gostovanje, probat ćemo biti što svježiji i odmorniji do početka, kako bi nastavili s dobrim igrama na gostujućim terenima', rekao je Benitez uoči susreta protiv Readinga.

Chelsea će u ovom susretu biti bez vratara Cecha, a Hazard je i dalje suspendiran zbog udaranja sakupljača lopti na utakmici protiv Swansea. Nigerijci Moses i Obi Mikel su na Afričkom kupu nacija, a Romeu je ozlijeđen i neće ga biti do kraja sezone.

Prognoza
Reading - Chelsea, tip: više od 2,5 gola

Već u najavi piše kako je Reading u dosta dobroj formi. Pobijedili su u posljednje četiri utakmice, istina od toga su bile dvije u kupu protiv niželigaša ali Chelsea je pravi primjer koliko ti niželigaši mogu biti opasni. Brentford im je postigao dva pogotka, a po kvaliteti Brentford je daleko ispod Readinga. Tada nije bila upitna Chelseajeva motivacija (žele uzeti trofej!) nego umor glavnih igrača, a on bi i danas mogao biti presudan. Reading igra otvoreno, ponekad i preotvoreno što ga je i koštalo dosta prosutih bodova, ali definitivno su u stanju postići bar jedan pogodak i tako utakmicu učiniti neizvjesnijom. Chelsea, premda umoran ne smije si dopustiti poraz pa će definitivno zaigrati napadački, a i njihova forma s gostovanja sugerira nam veliki broj pogodaka. Ako Torres ne bude na razini tu je Demba Ba koji je gotovo garancija za pogotke.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje