PODCJENJIVANJE

Kad Slovenci vide koliko im medalja predviđaju u Pjongčangu, poludjet će!

08.02.2018 u 06:36

Bionic
Reading

Američki Gracenote koji se bavi prognoziranjem sportskih priredbi predviđa da će Norveška i Njemačka biti zemlje s najviše osvojenih medelja na Igrama u Pjongčangu, dok Sloveniji prognozira niti jednu osvojenu, kao ni Hrvatskoj...

U Pjongčangu će biti podijeljeno 306 medalja, a bez Ivice i Janice Kostelić Hrvatska će se teško dokopati medalje i nastaviti svoju fantastičnu seriju koja traje još od Sydneyja 2000. godine.

  • +3
Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

S tim se slaže i američki Gracenote, stranica specijalizirana za predviđanje konačnih rezultata sportskih priredbi, na temelju informacija koje imaju o trenutnoj formi natjecatelja i relevantnim posljednjim rezultatima s velikih natjecanja i iz Svjetskog kupa. Našoj zemlji očekivano prognozira Igre bez osvojene medalje.

Amerikanci vide Norvešku kao najuspješniju zemlju u Pjongčangu, s 41 osvojenom medaljom, dok bi Njemačka trebala uzeti jedno zlatno više, ukupno 14 te tako završiti na prvom mjestu na kraju svih natjecanja.

Svoje Sjedinjene Američke Države vide na trećem mjestu, a Mikaeli Shiffrin predviđaju tek jedno zlato i srebro, a Lindsey Vonn po jedno zlato i broncu.

Rusku reprezentaciju koja mora nastupiti pod neutralnom zastavom vide tek na 14. mjestu u ukupnom poretku s osam osvojenih medalja, od kojih dvije zlatne.

Zanimljivo, Gracenote Sloveniji koja je jaka sila u zimskim sportovima predviđa osvajanje – nula medalja! U zemlji u kojoj itekako u Pjongčangu vjeruju u Jakova Faka, Petera Prevca i ostale skijaše skakače kao i alpske skijaše, a imaju jake adute i u snowboardu te freestyle skijanju sigurno se ne slažu s takvom procjenom.

'Ne bi bilo iznenađenje da Slovenija ipak nadmaši očekivanja, jer imaju nekoliko sportaša među osam najboljih u svojim disciplinima,' ogradili su se ipak Amerikanci u svojoj strogoj prognozi, a kako izgleda njihova ljestvica najuspješnijih zemalja pogledajte ovdje.

Kao najuspješnijeg pojedinca Igara vide njemačku biatlonku Laru Dahlmeier i prognoziraju joj šest zlatnih medalja, što je u najmanju ruku hrabra procjena s obzirom na formu ove sezone i izjednačenost konkurencije, a Francuzu Martinu Fourcadeu daju u istom sportu također šest medalja, od toga tri zlata, što bi se puno prije moglo ostvariti...