PRODUŽENJE SURADNJE

Juventus traži izbacivanje iz Europe, vrhunskom veznjaku to uopće ne smeta

27.06.2023 u 16:28

Bionic
Reading

Francuski reprezentativni veznjak Adrien Rabiot (28) produžio je ugovor s talijanskim nogometnim velikanom Juvntusom za još jednu sezonu, odnosno do ljeta 2024. godine.

Rabiot je u Juventus stigao u ljeto 2019. godine te je dosada upisao 177 nastupa uz 17 pogodaka u dresu "stare dame".

Podsjetimo, prije nekolikodana Juventus, kojem je zbog malverzacija vezanih uz transfere u domaćem prvenstvu oduzeto 10 bodova pa je završio kao sedmi i stekao pravo nastupa u doigravanju za Konferencijsku ligu, sam zatražio od krovne organizacije europskog nogometa da ga izbaci iz ovog natjecanja.

Kako javlja talijanski Tuttosport Uefa trenutno razmatra kaznu za Juve zbog ranijeg kršenja financijskog fair playa, a sam klub, u strahu od veće kazne, traži da kazna bude izbacivanje iz Konferencijske lige. Podsjetimo kako se Juve, ne bi li dobio popust kod Uefe, povukao i iz projekta Superlige koji udara u temelje Uefinih europskih klupskih natjecanja.

Prođe li ova priča prema zamislima Juventusa, priliku u Europi dobit će Fiorentina, osmoplasirana momčad Serie A u sezoni 2022/23. Zanimljivo je da je Fiorentina, u netom završenoj sezoni u finalu Konferencijske lige, poražena od engleskog West Hama.