DiDinamo skuplja ponude

Juventus iskeširao 35 milijuna eura za tinejdžera makedonskih korijena klubu koji sada ima novac za Olma; je li ovo očekivano?

03.01.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Nakon što je iz Italije stigla vijest kako je u zimskom prijelaznom roku mladi švedski veznjak makedonskih korijena Dejan Kuluševski potpisao ugovor za talijanskog nogometnog prvaka Juventusa, pojavila se mogućnost da u Serie A završio Španjolac Dani Olmo

Kako se doznaje 19-godišnji Kuluševski potpisao je ugovor na četiri i pol godine, a njegovom bivšem klubu Atalanti pripast će 35 milijuna eura odštete. Kuluševski je rođen u Stockholmu, a roditelji su mu Makedonci. U Atalantu je stigao 2016. godine iz švedskog kluba Bromapojkarne. Iako je igrao za mlađe kategorije u Makedoniji, u studenom prošle godine je debitirao za švedsku seniorsku reprezentaciju.

Poznato je kako je Atalanta stabilan klub koji je zahvaljujući sjajnim igrama u Seria A stigao i do Lige prvaka, a u dvije utakmice protiv Dinama ove sezone, u elitnom nogometnom natjecanju, navodno je čelnike kluba i njihove skaute oduševio upravo 21-godišnji Dani Olmo. On je njihova najveća želja, a vjerojatno i sam Olmo zna kako bi u tom klubu dobio puno više prostora i priliku za razvoj nego u 'njegovoj Barceloni' koja mu je ionako konačni cilj. Nekoliko sezona u Seria A svakako će ga napraviti puno boljim igračem, a u slučaju da već u zimskom prijelaznom roku završi u Atalanti svakako ima veće šanse izboriti se za dres Španjolske koju u lipnju čeka Euro.

'Trenirati i igrati s Messijem - to je najveći poticaj koji mogu dobiti u karijeri. Ne bojim se, prošao sam puno toga i izabrao sam sporedni put u karijeri kakvim nitko prije mene nije krenuo. Evo gdje sam danas. Želim ići na Europsko prvenstvo sa Španjolskom, a taj put bit će mi otežan ako ostanem u slabijem natjecanju poput hrvatske lige. Želim napraviti korak naprijed, želim mjesto u reprezentaciji, želim napredovati. Ne odlazim samo zato što me traže, već želim napraviti korak naprijed u karijeri', kazao je nedavno Olmo za Le sportiu de Catalunya.

Čak se pojavila priča kako je upravo konkretni interes Atalante pokvario planove nekim drugim klubovima koji su pokazali interes za Olma poput Barcelone, Real Madrida, Borussie Dortmund i ostalih. Također treba reći kako je katalonski list El Mundo Deportivo objavio članak u kojem donose 'kako će Barcelona vjerojatno privremeno stopirati pregovore s Dinamom oko Danija Olma, najmanje do ljeta.'

Kada je riječ o Kuluševskom treba reći kako je mladi švedski reprezentativac ionako ove sezone igrao na posudbi u Parmi gdje će i ostati do kraja sezone, tako da se može reći kako Atalanta što se igračkog kadra nije izgubila, a blagajna im se značajno napunila da mogu razmišljati o pravim pojačanjima. O pravim kapitalcima.

Nema sumnje kako interes Atalante za Danija Olma ide u prilog čelnicima Dinama koji imaju priliku za njega dobiti značajno već odštetu od 35 milijuna eura, na koliko je veznjak Dinama procijenjen na Transfermarktu. Kako se doznaje, čelnici Dinama neće Olma pustiti za manje od 40 milijuna eura, a ako se nekoliko moćnih europskih klubova 'odluči potući' za njega odšteta bi mogla otići do 45-50 milijuna eura.