INSPIRATIVNA PRIČA

Juventus ima novog junaka; donedavno je radio kao zidar i postavljao prozore

09.12.2023 u 10:52

Bionic
Reading

Talijanski velikan Juventus na vrhu je Serie A. Doduše, možda tek do navečer, jer milanski Inter bi pobjedom nad Udineseom preskočio Staru damu. No, navijače Juventusa u ovom trenutku inspirira priča njihovog 25-godišnjeg Federica Gattija, a koja ima sličnosti s onom Rijekinog Marca Pašalića

U prvoj utakmici 15. kola Serie A Juventus je na svom stadionu pobijedio aktualnog prvaka, Napoli, a strijelac jedinog gola bio je stoper Crno-bijelih, 25-godišnji Federico Gatti.

Gattiju je to bio treći prvenstveni gol u 13 utakmica, s time da je i u prošlom kolu zabio pobjednički gol. Bilo je to u slavlju Juventusa kod Monze 2:1, a Gatti je loptu u mrežu poslao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Naravno, zbog tog gola Gatti je postao ljubimac Juventusovih navijača. A taj je status zaslužio i zbog svoje upornosti, odnosno mukotrpnog puta do zvjezdanog statusa.

Ovaj 25-godišnji talijanski stoper prije samo dvije godine radio je na građevini i igrao amaterski nogomet. Gattijeva priča od trnja do zvijezda inspiracija je za mnoge. U dobi od 17 godina Federico je napustio školu i zasukao rukave kako bi zaradio, nakon što mu je otac ostao bez posla.

Radio je na tržnici, kao zidar, montažer prozora i popravljao je krovove. Ali, nikada nije odustajao od nogometa i to mu je donijelo najsretnije dane karijere.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Radio sam na gradilištu, radio sam kao zidar, izrađivao prozore i popravljao krovove. Ustajao sam u zoru, čak i po hladnoći. Bilo je jako teško, ali afirmativno'.

Podsjeća li vas ta priča na onu Marca Pašalića, nekad igrača Stuttgarta i Borussije, a danas člana Rijeke i igrača hrvatske reprezentacije? I on je pomagao kao 'bauštelac', te ga nije bilo sram raditi kako bi pomagao obitelji.

Standings provided by Sofascore