BORI SE ZA ŽIVOT

Jürgen Klopp poduzeo je sve kako bi legendarnom treneru ispunio životnu želju

20.01.2024 u 10:51

Bionic
Reading

Švedski trener Sven-Göran Eriksson (75) otkrio je domaćim medijima kako je u bezizlaznoj zdravstvenoj situaciji. Naime, legendarni Šveđanin boluje od raka gušterače

Prema riječima legendarnog stručnjaka ostalo mu je još manje od godine dana života.

'Svi mogu vidjeti da imam bolest koja nije dobra, i svi pretpostavljaju da je to rak, i jest. Ali moram se boriti s njim što je duže moguće', rekao je Eriksson u gostovanju na švedskom radiju P1.

'Znam da je to u najboljem slučaju oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Ili u najboljem slučaju pretpostavljam i duže. Mislim da liječnici koje imam ne mogu biti potpuno sigurni', rekao je Eriksson.

Trenersku karijeru je započeo 1977. godine na klupi švedskog Degerforsa. Potom je vodio IFK Göteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Englesku, Manchester City, Meksiko, Obalu Bjelokosti, Leicester City, Guangzhou R&F, Shanghai SIPG, Shenzen i Filipine. Ukupno je radio u deset zemalja.

Ali ima jednu veliku želju, koja bi mu se sada ipak mogla ispuniti. Naime, tada je priznao da mu je žao što nikad nije vodio Liverpool. A te su riječi stigle do Nijemca Jürgena Kloppa.

'Dobro je došao ovamo i može sjediti na mom mjestu u mom uredu i raditi moj posao jedan dan ako želi. Može doći i provesti nekoliko prekrasnih sati, siguran sam'.