'redsima' stigla 'svježa krv'

Jürgen Klopp kao da je poslušao Slavena Bilića, jer samo tako može krenuti u obranu naslova

20.09.2020 u 14:15

Bionic
Reading

Engleski prvak Liverpool doveo je napadača Wolverhamptona Portugalca Dioga Jotu (23) u transferu vrijednom 45 milijuna eura. Jota je s 'redsima' potpisao petogodišnji ugovor.

On je treće pojačanje Liverpoola u ljetnom prijelaznom roku, prije njega u klub su stigli lijevi branič Kostas Tsimikas iz Olympiakosa, te veznjak Bayerna Thiago Alcantara.

S tom mišlju, odnosno potrebom za osnaživanje momčadi i dodavanja 'svježe krvi', vodio se i hrvatski trener Slaven Bilić, kada smo ga pitali može li Liverpool do obrane naslova prvaka.

>> Slaven Bilić otvoreno o stanju u Hajduku, Tudoru kao treneru, a na poseban način dotakao se Messija i Modrića: Imam ja moć, pita me se nešto

'Najteže je nešto ponoviti. Malo se opustiš jer se nešto napravilo dobro, pa misliš da će nešto doći 'pod normalno'. Ali ako zadrže onu glad, oni će i dalje biti glavni favoriti. Da nisu onako slučajno ispali od Atletico Madrida, oni bi bili i prvi favoriti za osvajanje Lige prvaka. Ne vidim tko je bolji od njih. To je mašina koja te melje, igra šampionski, od prve minute strašno napada. Pitanje je samo hoće li zadržati tu energiju, ali tu je Klopp prejak. Koliko će ih on uspjeti zadržati na nivou polufanatika? On će sto posto inzistirati na tome, ali tako je inzistirao i u Borussiji, pa kad su pali - pali su. Neke stvari ipak ne možeš. I zato mu treba Thiago, odnosno daj još jednoga i još jednoga', bio je Bilićev odgovor na to pitanje..

A sada ga je Klopp 'poslušao'.

'Jota je brz, dobar je u kombinatorici, može dobro odigrati u obrani i presingu. On nam daje puno opcija u napadu, a ako igramo sa četiri veznjaka može biti koristan na obje krilne pozicije', izjavio je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Diogo Jota je u tri sezone u dresu Wolverhamptona zabio 44 gola, a dobro ga pamte i hrvatski navijači nakon nedavnog poraza 1:4 od Portugala u Ligi nacija, kada je bio strijelac jednog pogotka.