SOMOKRITIKA U MAKSIMIRU

Jurčić: Inter nas je razbio u duel igri

23.07.2011 u 22:01

Bionic
Reading

Dinamo je u prvom kolu 20. sezone HNL-a u Maksimiru pobijedio Inter 2:0 pogocima Matea Kovačića i Ante Rukavine, no trener Kruno Jurčić nije imao previše razloga za zadovoljstvo

Moglo je kao i prije malo manje od tri mjeseca biti nezgodno u Maksimiru. Da Dinamo nije pobijedio Zaprešićane, tko zna što bi se događalo. Iako igra ni približno nije bila idilična, nekoliko grešaka Intera bilo je dovoljno da plavi postignu dva pogotka, a slaba završnica Intera razlog je što je Kelavina mreža ostala prazna.

No, po događanjima na terenu moglo je sve biti i drukčije jer Inter se nije branio, dobro je izlazio u napad, a 'modri' su bili mlaki pa su čak i naljutili svog trenera.

'Rekao sam da mi je ovo važna utakmica, radi otvaranja prvenstva, čuvanja sjajne atmosfere oko kluba i u svlačionici. A sad, osim pobjede i tri boda, sve je ostalo za zaborav s ovog susreta. Vidjelo se što znači pristup utakmici bez obzira na talent igrača. Ako nije pravi, onda momčad izgleda kao danas. No, to ću itekako znati iskoristiti. Pa Inter nas je razbio u duelu, kad imaš krivi pristup, kasniš u duel, a Inter je odlično napadao loptu, izlazio, a razlozi za to leže u mojoj momčadi', nezadovoljan i pokisnuo govorio je Kruno Jurčić.

Bila je to zapravo uspavanka s nekoliko dobrih bljeskova, nekoliko krasnih akcija. Dobitak ove utakmice je očiti ljubimac maksimirske publike, Mateo Kovačić. Dečko doista krasno igra i on bi mogao biti najveće pojačanje Dinama bude li dobivao više prilika.

'Četiri igrača koja su ušla ostavila su pozitivan dojam. Kovačić i Rukavina zabili su golove, odlučili utakmicu. Veseli me što je Rukavina zabio, proširuje se krug igrača koji u važnim utakmicama mogu biti igrači oduke', dodao je Jurčić.