VEĆ SE PRIPREMA ZA LONDON!

Joško o Blanki i razlogu odlaska iz Hajduka

11.07.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Blanka Vlašić vratila se na staze pobjeda prvim mjestom na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu s preskočenih 1,99 metara. Još se čeka stoto natjecanje na kojem će Blanka preskočiti dva metra

'Butelja vina je u podrumu i lagano se hladi. Nadam se da ću je uskoro otvoriti', rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Je li natjecanje u Birminghamu prekretnica i hoće li Blankini skokovi sada ići uzlaznom putanjom?

'Vjerujem da će biti tako. Nažalost, ove sezone Blanka je imala dosta nesreće jer je nastupala po kiši i hladnoći, u gradovima u kojima je velika vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku, poput Šangaja i New Yorka. I u Birminghamu je bilo kišovito i dobro je sve završilo jer nije bilo neke ozljede', istaknuo je Joško.

Činjenica je da su Blankini skokovi daleko od onih koje smo navikli gledati posljednje tri-četiri godine.

'Ne ide sve na klik. Treba vremena. Ova je sezona znatno drukčija od ostalih, ne samo zbog toga što smo propustili dvoransku sezonu, nego što je i sezona na otvorenome jako duga. Trenutačno ne gledamo samo prema SP-u u Taeguu već i prema Londonu', istaknuo je Joško Vlašić.

Sljedeći nastup Blanka će imati u njemačkom Einstadtu, 16. srpnja, gdje se tradicionalno održava samo visaški miting. Šest dana kasnije nastupit će na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu.

Nekako se s Blankinom pobjedom u Birminghamu poklopio Joškov odlazak iz nogometnog kluba Hajduk.

'Nakon dvije godine, odustajem od rada u omladinskom pogonu Hajduka. Zahvalan sam Goranu Vučeviću koji me uveo u klub te upravama i nadzornom odboru koji su to prihvatili. Imali smo sjajnu prvu godinu i bitno unaprijedili uvjete rada, program i selekciju. Na žalost, druga je godina, nizom okolnosti, tek djelomično bila iskorak koji sam očekivao. Velika mi je čast bila što sam bio dio tog velikog kluba', rekao je Vlašić.