nijemac talijanske krvi

Joško Gvardiol i Dani Olmo imaju novog trenera; u RB Leipzigu opet se okrenuli mladom stručnjaku

09.12.2021 u 14:28

Bionic
Reading

Njemački bundesligaš Leipzig službeno je obznanio kako je novi trener prve momčadi 36-godišnji Domenico Tedesco, koji je potpisao ugovor do 2023. godine.

Prije nekoliko dana Leipzig se razišao s Jesseom Marschom nakon slabijih rezultata u aktualnoj sezoni, dok je tijekom ovotjedne pobjede protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka (2:1) prvu momčad vodio Achim Beierlorzer.

U tom susretu Leipzig je osigurao treće mjesto u skupini A Lige prvaka, odnosno nastavak europske sezone u Europskoj ligi, a nakon svega klub je objavio da je Tedesco njihov sljedeći trenerski izbor.

Rođeni Talijan je na početku trenerske karijere radio u omladinskim pogonima Stuttgarta i Hoffenheima. Potom je vodio njemački Erzgebirge Aue, dok je od 2017. do 2019. godine vodio Schalke.

Potom je prvi put u trenerskom smislu napustio Njemačku te je trenirao moskovski Spartak, a sada se opet vraća u Bundesligu te će premijeru kao trener Leipziga doživjeti tijekom vikenda kada njegov novi klub na domaćem terenu dočekuje Borussiju iz Mönchengladbacha.

Zanimljivo, RB Leipzig očito ima povjerenja u mlade trenere, jer sjećamo se da je svojevremeno na klupi ovog kluba sjedio Julian Nagelsmann, a u to vrijeme imao je samo 32 godine.

Leipzig je, inače, trenutačno tek na jedanaestom mjestu prvoligaške ljestvice.