Insajder javlja

Joško Gvardiol donio je odluku o nastavku karijere, a doznaje se i što mu je zapravo najveća želja

09.01.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Danima se piše o mogućem transferu 20-godišnjeg Joška Gvardiola iz njemačkog RB-a Leipzig, za kojeg europski velikani navodno nude više od 100 milijuna eura

I prije Svjetskog prvenstva u Katru mladi hrvatski branič Joško Gvardiol bio je zanimljiv nekim europskim velikanima, ali nakon što je s Hrvatskom osvojio treće mjesto i po mišljenju analitičara zaslužio mjesto u najboljoj momčadi mudijala, vrijednost mu je skočila.

No hoće li Gvardiol još neko vrijeme ostati u Leipzigu ili će uskoro otići u neki od europskih velikana, na zna nitko. Kako doznaje Florian Plettenberg, njemački stručnjak za transfere, Gvardiol je donio odluku o nastavku karijere - želi ostati u Leipzigu i to ne samo do ljeta i novog prijelaznog roka, nego i puno duže.

Očito mu je želja napraviti nešto veliko s klubom koji ga je angažirao kad je bio tinejdžer. A na njemu će, kako stvari stoje, jako dobro zaraditi jer ponuda ne nedostaje, a zaradit će i Dinamo dodatnih 20 milijuna eura bonusa.

No, s druge strane, poznato je to da Gvardiol može napustiti klub uz odštetu od 110 milijuna eura, što ne bi trebao biti problem najmoćnijim klubovima, kao što su Chelsea ili Real Madrid, koji su ozbiljno 'zagrizli' za njega. U igru se navodno uključuje i Manchester City, kojem je novac najmanji problem. Silno ga želi Pep Guardiola, trener koji s mladim Hrvatom dijeli identičan korijen imena i prezimena, o čemu smo već pisali.

No razumljiva je želja mladog Gvardiola da napravi nešto veliko s Leipzigom, klubom koji je u borbi za titulu prvaka Njemačke. Trenutačno se na ljestvici Bundeslige nalaze iza Bayerna sa šest bodova manje.

Stoga svi s nestrpljenjem iščekuju derbi 20. siječnja, kada im u goste dolazi upravo Bayern.

Standings provided by Sofascore