Čudesni Slovenac

Josip Iličić uspio nešto što nisu ni Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a onda su ga usporedili s Marijem Mandžukićem

11.03.2020 u 08:48

Bionic
Reading

Josip Iličić je postao prvi igrač koji je zabio četiri gola na gostujućoj utakmici Lige prvaka, a novinar Squawke ga je usporedio s Marijem Mandžukićem

Valencia je u osmini finala Lige prvaka ugostila Atalantu. Zbog koronavirusa na stadionu nije bilo gledatelja, a gosti su nakon 4:1 u prvoj utakmici slavili i u uzvratu. Atalanta je ponovno zabila četiri gola, a na kraju je bilo 4:3. Sva četiri gola za goste zabio je Josip Iličić i tako ispisao povijest.

Iličić je postao prvi igrač u Ligi prvaka koji je na gostujućoj utakmici postigao četiri gola. Prije njega, četiri gola na utakmici Lige prvaka su zabijali Lionel Messi, Robert Lewsandowski i Mario Gomez, ali Slovenac je jedini koji je to uspio na gostujućoj utakmici.

Njegova fantastična igra natjerala je kolumnista portala Squawka Bena Greena da Iličića usporedi s našim Mariom Mandžukićem s kojim sjajni slovenski reprezentativac ima nekih sličnosti.

'Iličić je kao i Mandžukić visok 190 centimetara, a baš kao i hrvatski napadač je vješt s loptom, ali je puno učinkovitiji s loptom u nogama nego u zraku. S takvom fizičkom građom obojica su sila u zraku u onim najgorim scenarijima', napisao je Green.

  • +7
FC Valencia - Atalanta Bergamo, Liga prvaka, 10.3.2020. Izvor: EPA / Autor: UEFA / HO