prva borba u americi

Joshua odbio borbu s Hrgovićem; hrvatski teškaš sada će u ring s opakim kriminalcem

24.05.2019 u 14:21

Bionic
Reading

Filip Hrgović (26) u noći sa subote na nedjelju u Washingtonu boksa protiv Gregoryja Corbina (38). Naš je boksač u profesionalnoj karijeri upisao sedam pobjeda, od čega pet nokautom, dok je Amerikanac na omjeru od 15 pobjeda i samo jednog poraza. No, Corbin za sobom vuče mračnu prošlost, gotovo petinu života proveo je u zatvoru...

Gregory Corbin (38) je 2005. godine osvojio 'Golden Gloves', neslužbeno prvenstvo SAD-a u boksu na kojem su kao nadareni mladi boksači svojedobno pobjeđivali Mike Tyson, George Foreman... No, Corbin je te godine, umjesto da se posveti boksu, odlučio malo 'zaglibiti'.

Da, zbog veza s meksičkim narkokartelom tada 23-godišnji Corbin je osuđen na čak sedam i pol godina zatvora! Boksu se vratio tek s 31 godinom, kad je izašao na slobodu...

'Dugovao sam to samom sebi, ali i mnogim ljudima. Svi smo puno uložili u moju amatersku karijeru. Shvaćam da sam kasno krenuo s profesionalnim boksom, ali treniram od svoje osme godine. U početku to nije bilo ozbiljno, moja je obitelj željela da se bavim nekim drugim sportom i zapravo sam kao natjecatelj s boksom počeo tek s 22 godine, nakon koledža', pričao je svoju tužnu životnu priču Corbin i nastavio:

'Tada sam 2005. godine osvojio Golden Gloves. Namjeravao sam se vratiti i to potvrditi 2006. godine, no dogodilo se što se dogodilo. Sjajno je imati svoje ime pokraj imena velikog Georgea Foremana. Zbog toga sam se u zatvoru svakog dana budio s ciljem da ostanem aktivan. Govorio sam si da ne smijem odustati i da svoje tijelo moram držati zaposlenim. Bilo je dana kad sam pomislio da ću biti star kada izađem i da neću moći ništa napraviti. No, onda sam rekao da me nije briga i da me nitko neće limitirati. Ja sam tu da bih ispunio svoj san', ispričao je Hrgovićev protivnik.

A u međuvremenu je malo nedostajalo da Filip Hrgović, istina puno prije vremena, ispuni svoj san. Naime, Hrgovićev promotor Nisse Sauerland otkrio je kako je malo je nedostajalo da se Hrgović suoči s Britancem Anthonyjem Joshuom koji drži BF, WBA i WBO pojaseve!

Filip Hrgović - Kevin Johnson, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Kad smo čuli da je Jarrel Miller pozitivan na doping, kontaktirali smo Joshuine promotore i rekli da bismo uskočili u ovu borbu. Dali smo im natuknuti da je Filip spreman ako se Joshua želi s njim boriti', kazao je u razgovoru za RTL Sauerland i napomenuo:

'Ipak, shvaćam da Joshua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa Hrgovića jer bi bio težak protivnik!'

Lijepo je to za čuti, ali priča ima i drugu stranu, Filip Hrgović još uvijek nije u najužem krugu favorita za borbu u kojoj bi se odlučivalo o nekoj od titula. Nažalost, još nije dovoljno visoko na listi izazivača, ali vrlo uskoro će biti u poziciji izazvati one iz samog vrha.

  • +4
Filip Hrgović pobjeda protiv Pavela Šoure Izvor: Promo fotografije / Autor: Karim de la Plaine

'Morali bismo preuzeti ulogu izazivača za lov na titule, tako da ćemo nastaviti inzistirati...', zaključio je Sauerland, a budući da Joshua brani sve titule, njegovi su promotori primorani tražiti novog protivnika. No sigurni smo kako je samo pitanje dana kad će naš Filip Hrgović ući u ring s Britancem, a onda...

U međuvremenu Hrgovića s noći sa subote na nedjelju čeka prva borba na tlu SAD-a, u Washingtonu protiv opakog kriminalca Corbina. Sedam i pol godina zatvora sigurno nije dobio jer je bio 'dobar dečko' na krivom mjestu u krivo vrijeme.