nije nas uvjerio

Jose Mourinho sastavio idealnu momčad od igrača koje je u karijeri trenirao i sve šokirao jednim imenom

01.04.2020 u 06:27

Bionic
Reading

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho, danas trener Tottenhama, bio je gost na stranicama španjolske Marce, gdje je i prezentirao najboljih 11 igrača, odnosno momčad, koju je vodio

Koronavirus prouzročio je brojne probleme, ali i natjerao sportaše da prekinu gotovo sve aktivnosti. Velika većina sportaša odrađuje kućne treninge, daleko od svojih klubova. Nije jednostavno ni trenerima, a ni sportskim novinarima, jer u vrijeme kada baš i nema događaja, moraju puniti novinske stranice.

Ipak, sada imaju više vremena, odnosno prostora za neobavezne teme, pa je tako španjolski sportski dnevnik Marca krenula sa serijalom - 'mojih najboljih 11'.

A njih je predstavio i Jose Mourinho, portugalski nogometni stručnjak, kojem zadnjih sezona rezultati baš i ne idu od ruke, kao u neka prijašnja vremena.

Mourinho je, kao i mnogo puta dosad, svojim izborom iznenadio javnost. Naime, na tom popisu nalazi se samo jedan igrač Intera s kojim je ovaj stručnjak 2010. godine osvojio 'treble', odnosno tri vrijedna trofeja - Serie A, talijanski kup i Ligu prvaka.

Također, u idealnih 11 nema igrača Manchester Uniteda i Tottenhama kojeg Mourinho trenutno vodi. Jedini igrač Intera koji se našao u njegovih 11 idealnih je Javier Zanetti.

U ovom sastavu uglavnom su igrači Chelseaja i Real Madrida, s time da su mnogi ostali iznenađeni kada su na Mourinhovom popisu našli i ime francuskog braniča Williama Gallasa.

Nas, pak, u Hrvatskoj iznenadilo je što na tom popisu nema Luke Modrića, na kojem je upravo Mourinho inzistirao kada ga je dovodio iz Tottenhama u Real 2012. godine. A kojem se i sâm mnogo puta kasnije divio, recimo u ljeto 2017. godine kada su 'kraljevi' razmontirali 'crvene vragove' u Uefinom Superkupu.

Idelnih 11 koje je trenirao Mourinho: Čech, Zanetti, Terry, Carvalho, Gallas, Makelele, Lampard, Özil, Hazard, Drogba, Ronaldo.