drama na višnjiku

Još jedan košarkaški velikan na koljenima; treneru su otkaz poslali mailom, a momčad je raspuštena...

06.04.2020 u 12:03

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar pred raskidom je ugovora s igračima, trenerom i stručnim stožerom prve momčadi koji ih za klub s Višnjika vežu do 15. lipnja ove godine. Za trinaest zaposlenika radne zajednice tražit će se financijska pomoć iz paketa mjera Vlade RH što je bio i naputak klubovima iz HKS-a, objavili su iz KK Zadar

Formalno, svima njima su novi ugovori već istekli s posljednjim danima ožujka, a trenutno se čeka samo potpis igrača i trenera da raskidi ugovora postanu važeći. Problema oko potpisa istih, barem prema izjavama većine igrača, ne bi trebalo biti. Naime, svima njima puna plaća bit će isplaćena još za ožujak, dok one koje su im bile garantirane ranijim ugovorom ipak neće vidjeti.

Bila je to očekivana odluka koju je klub koji se vodio odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza o završetku svih natjecanja pod njegovom ingerencijom.

'Mislim da je klub u ovoj situaciji ispao i više nego fer s obzirom na datum s kojim smo prestali trenirati. Mi igrači smo, koliko mi je poznato, svi svjesni da je ovo viša sila i mislim da smo svi suglasni s ovom odlukom koju je klub donio', oglasio se kapetan momčadi s Višnjika Ive Ivanov.

'Pred nama je razdoblje u kojem moramo razmišljati kao i ostali sportski kolektivi kada je riječ o budžetu s obzirom na već najavljene reducirane priljeve sredstava. U tom kontekstu obavit ćemo razgovore s igračima. Ono što se u Ciboni dogodilo vezano uz otkaze trenerima nije nam bilo drago vidjeti. Nadam se da to razdoblje do njihovog ponovnog vraćanja na klupu neće trajati predugo. Što se nas tiče, mi ćemo morati sjesti i dobro razmisliti vezano uz budžet i planove za iduću sezonu. Sponzori sigurno neće biti izdašni kao do sada, a sada u kojoj će to mjeri narušiti naš budžet to ćemo tek vidjeti', kazao je u razgovoru za Zadarski list direktor KK Zadar Željko Žilavec koji je prokomentirao i drastične poteze kojima su posegnuli u KK Cibona:

'Ne shvaćam dramatično ovo što se dogodilo s Cibonom. Oni su s obzirom na koronavirus i potres donijeli jedan strateški potez kojim se na jedan određeni način solidariziraju s ostalim građanima Zagreba. No, ne bojim se da Cibona neće krenuti u novu sezonu od tamo gdje je i stala.'

Veliku dramu nije stvarao ni trener Zadra Danijel Jusup koji je raskid ugovora dobio - mailom...

'Istina je, poslali su mi raskid mailom, još ga nisam potpisao, ali to je formalnost', potvrdio je za 24 sata sad već bivši trener Zadra Danijel Jusup i dometnuo:

'Meni je ionako istjecao ugovor na kraju sezone tako da je ovo bilo logično rješenje...'