ČVRSTA U ODLUCI

Jelena Kovačević završila karijeru u velikom stilu

16.06.2015 u 16:19

Bionic
Reading

Premda je na Europskim igrama osvojila srebrnu medalju, hrvatska karatistica Jelena Kovačević nije promijenila odluku, u Bakuu je završila svoju uspješnu karijeru

'Na Europskim igrama u Bakuu osvojila sam prvu medalju za Hrvatsku, a posljednju u svojoj karijeri. Ovo je bilo posljednje natjecanje na kojem sam nastupila. Imam 30 godina i ovo je lijep kraj moje karijere,' kazala je Kovačević.

U svojoj riznici ima šest medalja s europskih prvenstava, pri čemu i dva zlata, te po jedno srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. Osvojila je i srebro na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. Najveći uspjeh ostvarila je 2009. na Tajvanu na World Games – olimpijadi neolimpijskih sportova gdje je osvojila zlato, baš kao i na Combat games u Pekingu 2010.

'Imam medalje sa svjetskih i europskih prvenstava, mediteranskih igara, Svjetskih igara i Combat Games. Sada sam osvojila odličje i na Europskim igrama. Mislim da mogu biti zadovoljna,' dodala je 30-godišnja Opatijka.

Nakon Bakua Jelena će se maksimalno posvetiti postiplomskom studiju u Moskvi, te radu u klubu 'No Kachi' čija je osnivačica.

'Čekam me naporan ritam na International University u Moskvi, gdje sam na postdiplomskom studiju, a program je sve zahtjevniji. Također u karate klubu 'No Kachi' kojeg sam i osnovala svakodnevno radim sa velikim brojem djece kojoj nastojim prenijeti što kvalitetnije svoje znanje, pa će i nakon igara moj tempo biti prilično zahtjevan,' zaključila je.