argentinac na mukama

Jedna od najtežih noći u životu Lea Messija: Suze, svađe, doping kontrola...

08.05.2019 u 16:30

Bionic
Reading

Lionel Messi među onima je koji su najteže podnijeli poraz od Liverpoola i ispadanje iz Lige prvaka, a kao da je predosjećao što će se dogoditi još prije tjedan dana na Camp Nouu...

Slavni 31-godišnji Argentinac razočaran se uhvatio za glavu kada je u posljednjim trenucima prve utakmice polufinala Lige prvaka Ousmane Dembele promašio čistu priliku zabiti za 4:0 i tako dodatno dotući uzdrmani Liverpool.

  • +12
Liverpool - Barcelona (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Kao da je znao što će se dogoditi na Anfieldu ovog utorka, gdje je Liverpool čudesnom 4:0 pobjedom sve nadoknadio i izbacio Barcelonu na spektakularan način.

Za Lea Messija koji se nakon četiri godine silno želio vratiti na europski tron bio je to težak udarac. Španjolski i engleski mediji raspisali su se o njegovim suzama u svlačionici te neraspoloženosti za davanje izjava novinarima pa čak i za čestitanje protivniku na pobjedi.

Pojavila se također i priča da su mu nešto dobacili bijesni navijači Barcelone na aerodromu na putu prema kući, zbog čega se bio spreman i fizički sukobiti s njima, ali su ih razdvojili.

Uz sve to, još je morao nakon utakmice odraditi i testiranje na doping.

Nema sumnje, jedna od najtežih noći u životu slavnog nogometaša koji se već vidio kako po treći put u karijeri osvaja trostruku krunu s Barcelonom te sve individualne nagrade u 2019. godini. Ovim porazom komplicira se situacija po pitanju osvajača Zlatne lopte i javlja se mogućnost da je ugrabi i ove godine netko tko se ne zove ni Messi ni Ronaldo.

Leu ostaje Zlatna kopačka kao utjeha, nagrada koja se dodjeljuje najboljem strijelcu europskih nogometnih liga. Uoči završnih kola sezone ima 34 postignutih golova u Primeri, četiri više od jedinog bliskog pratitelja Mbappea pa mu taj trofej ne bi trebao pobjeći. A tu je i Kup kralja, gdje u finalu Barca igra s Valencijom 25. svibnja koji bi mogao donijeti još malo zadovoljstva Argentincu...