A MOŽDA VEĆ I JESU

Jedino navijači mogu Hrvatskoj oduzeti odlazak na Euro!

10.10.2014 u 23:23

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija zabilježila je vrijednu pobjedu u Sofiji, no sada nam ostaje čekati reakciju Uefe na navijačko divljanje u prvom poluvremenom. Krovna europska nogometna organizacija već nam je prijetila izbacivanjem. Jednom ćemo preći granicu tolerancije…

Hrvatski navijači u kojim redovima ima i podosta huligana ponovo su napravili incident zbog kojeg će ispaštati oni koje bodre. Unijeli su na stadion u Sofiji veliku količinu pirotehničkih sredstava i prouzročili prekid utakmice bacanjem baklji na tribine s domaćom publikom koja je također njih gađala.

Situacija je bila toliko napeta da su naši igrači morali otići do tribine i moliti ljude da prestanu sramotiti ekipu za koju navijaju, a tek je dolazak policije malo smirio strasti.

Za divljanje na stadionu nema opravdanja. Niti to što su im bugarski huligani oteli transparente dan prije niti što su ih Srbi i Bugari zajedno napali prije utakmice. Uefu to nije briga. Kad se dogodi navijački incident na samom stadionu, slijedi kazna, a ona bi u hrvatskom slučaju mogla biti rigorozna.

Prije samo dvije godine predsjednik Uefe poslao je jasno upozorenje Hrvatskoj.

'Ako budu bacali baklje, isticali zabranjene zastave i rasistički hukali, njihove će reprezentacije biti izbačene iz kvalifikacija,' poručio je reprezentaciji Hrvatske i Srbije Michel Platini tijekom prošlog kvalifikacijskog ciklusa te spomenuo famozni 'žuti karton' kojeg imamo kod Uefe. Slično upozorenje ponovio je i na proslavi sto godina HNS-a.

Kakva će biti kazna za posljednji incident navijača ne možemo znati, no opasnost od izbacivanja iz natjecanja postoji. Nismo među miljenicima Uefe i to treba uzeti u obzir. Ako želi, Platini će na našoj reprezentaciji dati primjer drugima. Jer tko ima 'žuti karton', drugi ga isključuje sa utakmice. Ili u ovom slučaju, s prvenstva…