formula 1

Jedini Rus u Formuli 1 mogao bi dobiti otkaz; problem je njegov otac koji je ujedno i glavni sponzor momčadi Haas

25.02.2022 u 18:23

Bionic
Reading

Tijekom petka momčad Haas, koja se natječe u prvenstvu Formule 1, skinula je sa svojih bolida reklamu ruske kompanije Uralkali...

Vozači momčadi Haas trenutačno se nalaze u Barceloni na testiranju bolida, a u toj momčadi, čiji je vlasnik američki biznismen Gene Haas, nalazi se i jedini ruski vozač trenutačno u Formuli 1, Nikita Mazepin (22).

Inače, Nikita Mazepin (22) je sin ruskog milijardera Dmitrija Mazepina, većinskog vlasnika Uralkalija, ruskog kemijskog giganta koji je glavni sponzor momčadi Haas. Sam Nikita Mazepin se za sada nije službeno očitavao o događajima u Ukrajini, premda je bilo najavljeno njegovo javno obraćanje tijekom petka.

Ni direktor momčadi Haas Guenther Steiner nije odradio najavljeno vrijeme s medijima, ali je kratko najavio da 'Mazepinova budućnost nije poznata, ali se mora što prije riješiti'. Nije nemoguće da reakcija momčadi bude i izbacivanje ruskog vozača.

Podsjetimo kako je u petak odlučeno da utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Rusije neće biti održana 25. rujna u Sočiju.

'FIA Formula 1 Svjetsko prvenstvo posjećuje zemlje širom svijeta s pozitivnom vizijom ujedinjavanja ljudi i nacija. Šokirani i tužni gledamo razvoj događaja u Ukrajini i nadamo se brzom i mirnom rješenju sadašnje situacije', priopćili su iz vodstva Formule 1 povodom ove odluke.