NIJE IŠLO

Jedan 'Vatreni' imao je pomiješane osjećaje: Zbog toga mi je iznimno drago...

13.10.2023 u 08:23

Bionic
Reading

Nogometni reprezentativci Turske svladali su Hrvatsku 1-0 (1-0) na rasprodanoj osječkoj Opus Areni, u sklopu skupine D kvalifikacija za odlazak na EURO iduće godine, a kod napadača Diona Drena Belje bili su pomiješani osjećaji

Prvi je ovo poraz Hrvatske u kvalifikacijama za EURO te vodeća Turska sada ima tri boda više, s tim da Hrvatska ima utakmicu manje. Tri boda iza izabranika Zlatka Dalića su Armenija i Wales. Hrvatska je odigrala vrlo loše prvo i bolje drugo poluvrijeme, a dvoboj je odlučen u 30. minuti kada je veliku pogrešku napravio hrvatski vratar Livaković koji je istrčao, a lako ga je prebacio i za tri boda Turske pogodio Yilmaz.

Dion Drena Beljo protiv Turske je upisao prvi nastup u dresu seniorske reprezentacije i zato će zauvijek pamtiti ovu utakmicu.

'Debitirao sam, zbog toga mi je iznimno drago i ovim putem želim zahvaliti izborniku na prilici i publici na odličnoj atmosferi', bile su prve Beljine riječi za Nova TV.

'Nismo najbolje ušli u utakmicu, Turci su bili dosta poletni, u svakom duelu za jedan-dva posto jači. Kad je počelo drugo poluvrijeme, nekako sam mislio da ćemo uz pomoć publike zabiti gol, ali nije išlo', pričao je napadač Augsburga te je zaključio:

'Ovo nam je bio ključ za Euro, žao nam je svima što nismo uspjeli uzeti te bodove protiv direktnog konkurenta. Sljedeća utakmica je u Walesu, idemo tamo po pobjedu, to je jedino što nas zanima.'

  • +64
Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +30
Hrvatski navijači na Opus Areni, Hrvatska - Turska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL