peh nad pehovima

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa po drugi je put morao otkazati nastup u reprezentaciji; u pitanju je utakmica za polufinale Eura

25.05.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija okuplja se ovog utorka u Zagrebu, potom sele u Sveti Martin na Muri, a sve s ciljem da što spremniji dočekaju čevrtfinalni ogled Eura protiv Španjolske, koji je na rasporedu 31. svibnja u Mariboru

Hrvatska U-21 reprezentacija na prvom dijelu Eura, a kojem su domaćini Mađarska i Slovenija, stigla je do povijesnog uspjeha, odnosno po prvi se put probila do eliminacijske faze, to jest četvrtfinala. Taj uspjeh potpisuje izbornik Igor Bišćan, a koji je složio respektabilnu momčad, bez straha i kompleksa.

A koja će za dvoboj protiv Španjolske biti potpomognuta trojicom igrača, koji su i na popisu izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića.

Riječ je Domagoju Bradariću, koji se s Lilleom okitio naslovom francuskog prvaka, te dvojcem koji je Dinamu donio dvostruku krunu. S time da je jedan tek igrač na posudbi iz RB Leipziga, a to su Luka Ivanušec i Joško Gvardiol.

Na popisu se trebao, baš kao i u ožujku, naći i Luka Sučić, hrvatski nogometaš rođen u Linzu, a čiji je talent prepoznat i u RB Salzburgu, u koji je stigao na početku sada već okončane sezone.

Na njegovu žalost, na svojoj je koži osjetio što znače pehovi, jer kao i svakom Hrvatu rođenom u inozemstvu, nastupi u nacionalnom dresu daju dodatnu draž. Ali zbog ozljede mišića morao je propustiti grupnu fazu, u kojoj su naši igrali protiv Portugalaca, Švicaraca i Engleza.

Uspio se Sučić u međuvremenu oporaviti te je igrao u tri utakmice austrijskog prvenstva, pa ga je Bišćan pozvao i za ovaj četvrtfinalni ogled.

No, Sučić je u nedjelju opet zaradio istu ozljedu mišića. I opet je morao otkazati dolazak u U-21 reprezentaciju.

Možete si misliti kako se ovaj mladić sada osjeća...Tužno i utučeno.

Ali bit će još prilika, jer o njegovom se potencijalu zna sve. Bitno je samo da se zalijeći.