sedamnaest mu je godina tek

Jedan od najnadarenijih nogometaša napušta Hrvatsku; za mladog se napadača zvučnog prezimena bore dva europska velikana

25.06.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Odigrao je Roko Šimić (17) samo jednu seniorsku sezonu u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, ali će već ovog ljeta napustiti redove Lokomotive! Sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Darija Šimića jedan je od najnadarenijih naših nogometaša svoje generacije i za njega se u ovom trenutku bore veliki europski klubovi

Prije samo nekoliko dana iz Lokomotive su svečano objavili kako je Roko Šimić (17) potpisao novi ugovor. Nadareni napadač i sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Darija Šimića obvezao se na vjernost 'lokosima' do lipnja 2024. godine i činilo se kako će se igrački nastaviti razvijati na Kajzerici.

No, situacija se u vrlo kratkom vremenu promijenila jer su 'lokosi' za Šimića dobili nemoralnu ponudu koju u ovom trenutku jednostavno ne mogu odbiti. Naime, austrijski prvoligaš Red Bull Salzburg ponudio je čak četiri milijuna eura plus razni bonusi te postotak od sljedećeg transfera za napadača koji je odigrao samo jednu seniorsku sezonu!

Naime, Roko je ove sezone zaigrao za Lokomotivu, odigrao je ukupno 26 utakmica u svim natjecanjima te zabio četiri gola, od toga tri u Hrvatski Telekom Prvoj ligi! Za 17-godišnjeg napadača više nego sjajan učinak kojeg su zamijetili i skauti Red Bulla te odmah krenuli u akciju.

Prva ponuda koja je stigla na Kajzericu bila je 'samo' dva milijuna eura, no 'lokosi' su je odbilo. Ovu posljednju, dvostruko veću, jednostavno ne mogu ignorirati i mlađi Šimić će sigurno vrlo brzo postati novi igrač RB Salzburga. U Lokomotivi su insistirali da ostane još barem sljedeću sezonu u njihovim redovima na posudbi, a da potom krene put Salzburga i čini se kako su Austrijanci spremni na taj uvjet.

Pa ipak, posao još nije gotovo jer iz dobro informiranih izvora doznajemo kako se za Roka Šimića zanima još jedan europski velikan. Radi se o Ajaxu koji je već desetljećima poznat po fantastičnom radu s mladim igračima. 'Kopljanici' su spremni ponuditi čak i više novca nego Red Bull Salzburg, ali Roka žele odmah u svojim redovima. Za početak bi, kako se čini, Šimić kao igrač Ajaxa ili otišao negdje na posudbu ili zaigrao za drugu momčad nizozemskog velikana.

Spomenimo kako je i Dinamo ozbiljno 'bacio oko' na sina svog nekadašnjeg kapetana, no 'modri' su odustali jer u ovom trenutku za njega u napadu momčadi iz Maksimira jednostavno nema mjesta. Tako bi Roko Šimić i kao igrač Dinama opet morao na posudbu...

Za sada još ništa nije gotovo, ali prvi čovjek Lokomotive Božidar Šikić neizravno je potvrdio kako je dogovor s RB Salzburgom (uz opciju da Šimić nakon potpisa ostane pola ili cijelu sezonu u Lokomotivi) vrlo blizu...

'Za njegov je razvoj puno bolje igrati u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, nego drugoj austrijskoj... A i za nas je sjajno jer će još neko vrijeme nositi Lokomotivin dres i zabijati golove u njemu', rekao je za Sportske novosti Božidar Šikić.