euforija u splitu

Odbačeni i zaboravljeni 'vatreni' viđen je na pregovorima s predsjednikom Hajduka; vraća li se u senzacionalnom transferu na Poljud?

25.06.2021 u 10:13

Bionic
Reading

U ljeto 2009. godine Hajduk je prodao napadača Nikolu Kalinića u engleski Blackburn za sedam milijuna eura. Bio je to tada jedan od boljih transfera 'bilih'. Nakon Blackburna je Kalinić igrao za ukrajinski Dnjipro, pa Fiorentinu, Milan, Atletico Madrid, Romu, a trenutno je član Hellas Verone. No, navijači Hajduka sada su se ponadali da bi se Kale mogao vratiti na Poljud...

Do ljeta 2018. godine Nikola Kalinić (33) mogao se pohvaliti više nego uspješnom karijerom. Bio je hrvatski reprezentativac i spremao se za nastup na SP-u u Rusiji. U tom je trenutku iza sebe imao uspješne nastupe za engleski Blackburn, ukrajinski Dnjipro u kojem se etablirao kao napadač, a potom je procvao i zvjezdani status stekao zabijajući za Fiorentinu u Serie A.

Ali, ljeto 2018. godine će pamtiti... Istina, sezonu ranije potpisao je ugovor s Milanom koji je Fiorentini za njega platio čak 20 milijuna eura, ali je samo nekoliko mjeseci kasnije napravio najveću glupost u karijeri. Nije se mogao složiti s odlukom izbornika Zlatka Dalića da će na SP-u u Rusiji biti 'drugi ili treći' napadač naše reprezentacije. Zato ga je Dalić nakon prve utakmice SP-a izbacio iz reprezentacije koja je na kraju osvojila drugo mjesto na svijetu!

A Kaliniću je od tada sve krenulo naopako, na San Siru se nije nametnuo pa su ga 'rossoneri' prodali Atletico Madridu za 15 milijuna eura. No, nakon samo jedne sezone u dresu 'rojiblancosa' postao je višak, Diego Simeone nije bilo zadovoljan. Nakon toga je Kale otišao na posudbu u Romu, ali nije se naigrao ni na Olimpicu, a prošle je sezone karijeru pokušao oživjeti u redovima Hellas Verone našeg trenera Ivana Jurića.

U međuvremenu ga Atletico prodao Veroni za odštetu od samo 2.5 milijuna eura, sve samo ga ga se riješi. A Kalinića su mučile ozljede, na kraju je odigrao samo 19 utakmica i zabio tek dva gola. Kako je na kraju sezone klub napustio Ivan Jurić, preuzevši momčad Torina, čini se da je vrijeme da i Kalinić potraži novi klub.

Zato su se svi navijači Hajduka ponadali da se odbačeni i već zaboravljeni bivši napadač hrvatske reprezentacije (42 utakmice, 15 golova!) nakon punih 12 godina vraća na Poljud!

Da, Nikola Kalinić je u Splitu viđen u društvu predsjednika Hajduka Luke Jakobušića u jednom splitskom restoranu. Sigurno je da nisu razgovarali o lijepom vremenu, jer 'bili' traže još jednog iskusnog napadača. Osigurali su ostanak Marka Livaje, a sigurno je kako bi im fantastično došao prekaljeni golgeter kao što je Nikola Kalinić.

Gdje ima dima, ima i vatre. Kalinić je imao nekih ponuda iz Turske, no sigurno je kako bi karijeru želio završiti na Poljudu s kojeg je i krenuo u veliku avanturu prije 12 godina.

Euforija je već zavladala među navijačima Hajduka, jer s Kalinićem i Livajom u napadu 'bili' bi definitivno bili ozbiljni konkurenti u borbi za naslov prvaka. Pitanje je samo koliku će odštetu tražiti Verona, neslužbeno se govori o cifri od oko tri milijuna eura, no pristali bi Talijani to i prepoloviti ako se nađe ozbiljan kupac. A Hajduk je očigledno taj...