NAJBOLJI TRENER JE....

Je li ovom izjavom Bjelica uvrijedio Guardiolu i Mourinha?

21.10.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Nogometaši bečke Austrije u utorak će u 3. kolu Lige prvaka ugostiti ove sezone sjajni Atletico Madrid. Trener domaćih Nenad Bjelica pun je pohvala na račun španjolskog kluba

'Sretni smo što smo u mogućnosti igrati protiv velikana španjolskog nogometa. Znamo da će biti vrlo, vrlo teško, ali želja nam je iskoristiti ono malo prilika koje ćemo imati', rekao je hrvatski stručnjak u intervjuu za AS.

Atletico je tek prošli vikend prosuo prve bodove ove sezone. Nakon osam uzastopnih pobjeda u španjolskom prvenstvu izgubio je na gostovanju kod Espanyola (1:0). U skupini G Lige prvaka zasad ima domaću pobjedu protiv Zenita i gostujuću protiv Porta.

'Atletico je praktički nepobjediv. Morat ćemo igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti i imati sreće. Atletico ima impresivnu momčad i sjajnog trenera'.

Bjelica je velik dio svoje igračke karijere proveo u Španjolskoj, a iz tog se razdoblja posebno sjeća jednog trijumfa protiv današnjeg trenera Atletica Diega Simeonea.

'U sezoni 1994/95, kad sam igrao za Albacete, izbacili smo Simeonea i Atletico u četvrtfinalu Kupa kralja. Odigrali smo 1:1 na Vicente Calderonu, a u uzvratu smo ih kod kuće pobijedili s 1:0 mojim pogotkom. Simeone je bio težak suparnik, vrlo temperamentan'.

Velika prijetnja Bečanima bit će brazilski napadač Diego Costa koji je u ovom trenutku s deset golova prvi strijelac Primere.

'Diego Costa igra najbolji nogomet u karijeri. Brz je i vrlo opasan. Temperamentan je kao što je bio i njegov trener kao igrač. No, osim njega opasni su i David Villa, Arda Turan, Koke… Najveća snaga Atletica je momčadska igra'.

O ambicijama svoje momčadi u najjačem europskom kontinentalnom natjecanju Bjelica je rekao:

'Želimo se predstaviti u dobrom svjetlu i osvojiti što je moguće više bodova. Naš je cilj bio Europa liga, a sada smo u Ligi prvaka i zato nemamo nikakav pritisak. Jednostavno uživamo'.

Za kraj je Bjelica dao i zanimljiv odgovor na pitanje može li Atletico ove sezone doći do finala Lige prvaka.

'Mogu to zamisliti jer ima sjajnu momčad i trenutno najboljeg trenera na svijetu'.